BÜYÜKŞEHİRİN YAZ OKULLARINA REKOR İLGİ

Büyükşehir belediyesinin 21 branşta ücretsiz kurslar verdiği yaz spor okullarına ilgi giderek artıyor. Bu yaz kurslara 18 binin üzerinde vatandaş başvurdu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların spora yönelmesini sağlamak amacıyla başlattığı spor okullarına olan ilgi giderek artıyor. Özellikle yaz döneminde kurslara kayıt yaptıranların sayısı artıyor. Her yaş grubundan kursiyerleri kabul eden spor okullarında 21 branşta 18 bin 251 kursiyerin eğitim aldığı öğrenildi. Yaz döneminde kayıt yaptıran vatandaşların sayısının 21 bini geçmesi Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu da memnun etti.

Atletizm, badminton, bale, basketbol, cimnastik, güreş, hamile pilatesi, judo, karate, masa tenisi, nefes ve farkındalık, okçuluk, pilates, satranç, tekvando, tenis, voleybol, yoga, zumba ve zumbakids spor branşlarına 11 bin 153 kursiyer kayıt yaptırırken, kent merkezi ve ilçelerdeki toplam 8 kapalı yüzme havuzunda verilecek yüzme kursuna ise 7 bin 98 kişinin kaydı alındı. Sağlıklı bir genç neslin oluşmasında önemli bir etken olan Yaz Spor Kurslarında yüzme branşıen çok ilgi görürken, bu branşı sırasıyla pilates, zumba, nefes ve farkındalık, yoga, tekvando ve tenis izledi.

Çavuşoğlu; Güzel şehrimizde herkesin mutluluğu, sağlığı ve huzuru için gayret etmeye devam ediyoruz. Sporun, sanatın ve kültürün her daim yaşadığı bir şehri hep beraber inşa edeceğiz” dedi.