KARDA DEĞİL ASFALTTA YARIŞTILAR

Ulusal müsabakalarda boy gösteren NİKADOS sporcuları, tekerlekli kayakta da boy gösterdi. Yeni kurulan branşta müsabakalara katılan Denizlili sporcular, yarış deneyimi kazandı. 

 

Kış sporlarında faaliyet yürüten Nikfer Kayak ve Doğa Spor Kulübü (NİKADOS), Denizli’yi ilk kez tekerlekli kayak Türkiye Şampiyonası’nda temsil etti.

Daha önce Alp disiplini, snowboard, kızak, kayaklı koşu branşlarında sporcu yetiştiren ve yarışmalara katılan Nikados, tekerlekli kayak branşında da faaliyetlerini başlattı. 

Geçtiğimiz hafta Bitlis’e bağlı Ahlat’ta yapılan yarışlara kulüp başkanı ve antrenör Hakan Keysan sorumluluğunda katılan tekerlekli kayak takımı sporcuları yarış deneyimi kazandı.

NİKADOS

Toplam 19 ilin katılım gösterdiği yarışmalara batı kentlerinden sadece Denizli iki sporcu ile katıldı. 

Keysan bundan sonra yeni branşta çalışmalara ağırlık vereceklerini kaydetti. 

Aynı zamanda Nikados’ta snowboard sporcuları olan Çağlar Tekkoyun ve Yiğit Uğantaş, U-16 erkekler kategorisinde yarışa katılan isimler oldu. 

NİKADOS Başkanı Hakan Keysan; “Kulübümüz sadece kış sporlarında değil, yaz dönemi antrenmanları ve kayağa dönük altyapı çalışmaları kapsamında paten, kaykay, Tekerlekli Kayak ve Tekerlekli Kızak çalışmaları da yapıyor. İlk kez bu branşı tanımak amacıyla gittiğimiz Bitlis’te toplam 19 ilden 250 sporcunun arasında Denizli adını da tanıttık. Bundan böyle bu branşta da çalışma yürütecek ve kış sezonuna en güçlü şekilde hazırlanıp yeni sporcular yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.