BAŞKAN YILDIRIM SON DURUMU PAYLAŞTI

Denizlispor’u 429 milyon lira borçla devralan Ahmet Yalın Yıldırım ve yönetimi, faizler ve cezalar ile birlikte bu ay 450 milyon liraya çıkan borcu 411 milyon liraya düşürdüklerini açıkladı.

Denizlispor’da Mayıs ayında yapılan genel kurulda eski başkan Mehmet Uz’dan 429 milyon lira borçla kulübü devralan başkan Ahmet Yalın Yıldırım güncel borç durumunu paylaştı.

Yeşil siyahlı kulübün bugün itibariyle borcunun 411 milyon 527 bin lira olduğu açıklandı. Yeşil siyahlı kulübün eski futbolcuları, kulüpler ve menajerlere toplam borcunun 329 milyon lira olduğu, yöneticilere olan borcun 11 milyon lira, kamu kurumlarına olan borçlar toplamının da 24 milyon lira olduğu kaydedildi.

İşleyen faizler ve CAS dosyalarından gelen cezalar ile birlikte Haziran ayı sonu itibariyle borçlarının 450 milyon lirayı bulması gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Yaptığımız görüşmeler ve yaptığımız cüzi ödemelerle borçların gerilemesini sağladık. Gelen bir takım cezalar ve faizlerin ikili görüşmeler ile uygulanmasının önüne geçtik.  Esnaf ve diğer satıcılara olan 10 milyon liraya yakın borç yaptığımız görüşmeler sayesinde alacaklılar tarafından silindi. Sadece özür dileyerek ve cüzi ödemeler yaparak önemli bir gelişme gösterdik. İçinden çıkılamayacak bir durum yok. Destek olan borçlarını silen, faiz ve cezaları uygulamayan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.