STAT KRİZİ

Belediye stat konusunda desteğini çekti. GSİM eski alacaklarını istedi. Denizlispor 2 milyon liralık kaynak oluşturamazsa maçlarını oynayacağı Atatürk Stadını da kullanamayacak. 

 

Denizlispor’un mabedi olan ancak Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait olan Denizli Atatürk Stadı’nın yeşil siyahlılara tahsisi için 2 Milyon TL gerekiyor. Önceki dönem belediye başkanı Osman Zolan döneminde uzun yıllar İl Gençlik Müdürlüğü stadı belediyeye tahsis ediyor daha sonra gerekli olan bedel belediye tarafından ödendikten sonra Denizlispor’a veriliyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, tasarruf tedbirleri kapsamında bu desteği de yeşil siyahlılardan çekti.

“ÇAVUŞOĞLU ‘YOKUM DERSE’ KENDİMİZ ÖDEYECEĞİZ”

Yaşanan gelişmeyle ilgili açıklamalarda bulunan Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım, tahsis bedelinin 800 bin TL olduğunu ancak geçmişten kalan borçla birlikte bu miktarın 1 Milyon 200 bin TL’ye çıktığını söyledi. Başkan Yıldırım açıklamasının devamında “Allah Osman Zolan’dan razı olsun. Geçmişte Denizlispor’un bütün ödemelerini o yapmış. Denizlispor 1 lira para ödememiş. Denizli Atatürk Stadı İl Gençlik Müdürlüğü’ne ait. Stadın tahsisini belediyeye yapmışlar. Çünkü Denizlispor’un Gençlik Müdürlüğü’ne eskiden bu yana gelen kronikleşmiş borcu varmış. Biz de bunu yaşayarak öğreniyoruz. Bu tutar 1 Milyon 200 bin TL. Stat sezon başlarında belediyeye tahsis ediliyor. Büyükşehir Belediyesi bakımını, onarımını, masrafını, temizliğini yapıp kulübe tahsis ediyormuş. Belediye tasarruf tedbirleri gereğince ‘stadın tahsisini istemiyoruz’ dedi. Biz ‘kendimiz ödeyelim, tahsisi kendimiz yapalım’ dedik. Stadın belediyeden değil de direkt kulübe tahsisi 800 bin TL. Ekstra bir sorun var. 800 bin TL’nin yapılandırılmasının yapılabilmesi için bize ‘eski borcunuzu da taksitlendirin’ dediler. Bunun sonucunda 2 Milyon TL karşılığında biz stadı kulübümüze tahsis edeceğiz. Maçları kendi yerimizde, kendi mabedimizde, stadımızda oynayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile tekrar görüşeceğiz. Yine de kendisi ‘ben yokum’ derse biz kendimiz tahsisi yapacağız” ifadelerine yer verdi.