HOROZ KRİZİ ÖZEL’E TAŞIYOR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun kapılarını kapattığı Denizlispor yönetimi şikayetini bir dosya ile CHP genel merkezine taşımaya hazırlanıyor. Denizlispor Başkanı Yıldırım, CHP lideri Özgür Özel’den destek istedi.

Zor günler geçiren Denizlispor’da Denizli Büyükşehir Belediyesi ile ipler tamamen koptu. Belediye Başkanı Çavuşoğlu ile birçok görüşmeden eli boş ayrılan yeşil siyahlı kurmaylar son görüşmeden de sonuç alamadı. Haluk Ulusoy Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Denizlispor Kulübü Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım, yaşananları sert ifadelerle anlatırken, krizi CHP Genel Merkezi’ne taşıyacaklarını söyledi.

“ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARDIM İSTİYORUZ”

CHP Genel Merkezi ile irtibata geçtiklerini ve bir dosya hazırlayıp CHP genel başkan yardımcısına göndereceklerini açıklayan Yıldırım açıklamasında “Bu adamdan bize bir fayda yok ama belediye bir dinamiktir. Belediyeyi bir kişi bir yönetiyorsa hani bu sosyal demokrasi nerede? Hani çoğulcu yaklaşım nerede? Sistem bir kişi üzerine mi işliyor? Eleştirdikleri şey bu değil miydi zaten... Bu arkadaşın kapasitesi, vizyonu yok. Bizim ricamız Özgür Özel Beyefendi’nin bu konuda bize yardımcı olmasıdır. O verdiği sözleri tutar. O bize yardımcı olur diye düşünüyoruz. CHP Genel başkan yardımcısına bir dosya hazırlayıp gönderiyoruz. Genel merkez ile de görüştük. Başkan yardımcısıyla da görüştük. Kendisi şikayetlerimizi iletmemizi istedi. Kendisine bir dosya hazırlayıp gönderiyoruz. Umarım takdir eder de değerlendirirler. Onlara gönderdiğimi size de yollayacağım. Ben basit bir insanımdır neyse o. Yaşadığımız olduğumuz süreci ve haksızlığı da aynı onlara nasıl anlattıysam sizle de aynı şekilde paylaşayım” diye konuştu.

“İSTEYEN YÖNETİMDEN AYRILABİLİR”

Yaşanan krizin ardından yönetimden istifa etmek isteyen yöneticilerin olması halinde kimseye kırılmayacaklarını belirten Başkan Yıldırım şu ifadelere yer verdi; “Bu şahıs sorunudur. Denizlispor’un varlığında, haklı olduğumuz yerde kendimizi haksız konumuna sokmayız. Öyle bir durum yok. Ama bugün bizle yaşanan sorun yarın emin olun sizle yaşanacak. Ertesi gün esnafla yaşanacak. Ertesi gün çalışma arkadaşlarıyla yaşanacak. Allah onun çalışma arkadaşlarına yardım etsin. Bu egoyla çok zor. Kibir dolmuş bu arkadaşın karşılığı da yok. Benim bir işim yok. İhale almam, mal satmam, bir işim yok. Bana bir şey yapamaz. İsterse ceza davasına dönüştürüp, hakaret davası açsınlar. Tek ayak üstünde gider yatarım. Hiç sorun yok. Ama bunun memlekette bir karşılığı yok. Denizli’nin vizyonuna uygun bir adam değil. İçimizde ticaretle uğraşanlar vardır. İster istemez belediye ile işi olan olabilir.Ben bunları kendi adıma söylüyorum. Arkadaşlarımızın hepsi verecekleri karardı özgürler. Ayrılabilirler. Kimseyi zor durumda bırakmak istemem. Benim burada görmüş olduğum haksızlığa karşı konuşmamış olmam, müdahale etmemiş olmam, Denizlispor taraftarına saygısızlık olur. Onların hakkını aramamış olurum. O yüzden herkes ayrılabilir. Herkes bu konuda takdir hakkını kendinden yana kullanabilir. Anlayışla karşılarız, kimseye üzülmeyiz, kırılmayız, darılmayız. Bizden yana bir sorun yok. Arkadaşlarımız da bu konuda her türlü hakka sahipler. Ama bunu söylememek Denizlispor’a ihanet olur. Ne yapıyorsa yapsın, elinden geleni yapsın. İlla ki bir cesur yönetime dahil olmak isteyen arkadaşlarımız olur. Biz siyasetten tamamen uzağız. Bu konunun Denizli siyaseti ile alakası yoktur. Bu konu sadece güç zehirlenmesi yaşayan, kibir ve egonun vücuda gelmiş hali Nuri Çavuşoğlu’yla alakalıdır”