DENİZLİSPOR, UÇK’NIN KALDIRILMASINI ÖNERDİ

Denizlispor Başkanı Yıldırım,  TFF seçimlerini değerlendirdi. Sonucun Denizlispor’un istediği gibi değişimden yana gerçekleştiğini kaydeden Yıldırım, hem UÇK’nın kaldırılması hem de kulüp gelirlerine uygulanan haciz işlemlerinin sınırlandırılması için teklif verdiklerini açıkladı.

Tüm Türkiye’nin kilitlendiği Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri tamamlandı. Kulüpler tavrını değişimden yana kullandı. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi seçimi rakibi İbrahim Hacıosmanoğlu’na kaybetti. Genel kurulda Denizlispor’un Türkiye’de futbolda devrim yaratacak iki önerge verdi.

İSTEDİĞİMİZ OLDU

Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım ilk günden beri Hacıosmanoğlu’nun yanında olduklarını belirtti. Noterden adaylığı için teklif gönderen ilk kulüp olduklarının altını çizen Yıldırım; “İlk günden beri Sayın İbrahim Hacosmanoğlu’nu destekliyoruz. Allah yardım etti ve seçimi kazandık. Onun olduğu yerde, üstüne değil, haklıya sahip çıkılacak bir ortam olur. Bu seçimin sonucu bizim açımızdan iyi oldu” diye konuştu.

GELİRİN TAMAMINA HACİZ UYGULANMASIN

Yönetime önerge sunduklarını ve kulüp gelirlerinin tamamına haciz konmasının önüne geçilmesini talep ettiklerini kaydeden Yıldırım; “Yeni federasyon yönetiminden öncelikli isteğimiz rakamların artırılması. Bu konu komisyonda görüşülüyor. Türkiye’de borçsuz kulüp yok. Kulüp gelirlerine haciz konması çok büyükbir problem. Normal şartlarda bütün gelirlerimize haciz konulabiliyor. Bizim talebimiz gelirin en fazla yüzde 25’ine haciz konulmasıyönünde. Bu durum bütün kulüplerin sorunu. Özellikle bizim gibi transfer tahtası kapalı olan kulüplerde tüm gelirlere haciz konulması demek can suyunun olmaması demektir. Bu sorunun çözülmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

UÇK KALDIRILSIN TEKLİFİ

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun da kaldırılmasını talep ettiklerini söyleyen Yıldırım; “Böyle bir sistem hiçbir yerde yok. UÇK’nın kaldırılmasını istiyoruz. Kurulun verdiği kararlara kimsenin itiraz hakkı bulunmuyor. Mahkemelerin, Yargıtay’ın bile temyiz hakkı ver ama UÇK’nın yok. Bu kurulun kaldırılması hedeflerimizden biri. Mahkemelerin de üzerinde. Bu doğru değil. Önerimizi sunduk” diye konuştu.