İBANOĞLU’NUN YERİNE GÜNDOĞDU

TFF seçimlerinin ardından görevinden istifa eden Ahmet İbanoğlu’nun yerine yeni MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu olarak açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) yeni başkanını belirledi. TFF tarafından yapılan açıklamada, MHK'nin yeni başkanının Dr. Ferhat Gündoğdu olduğu duyuruldu.

YENİ MHK BAŞKANI FERHAT GÜNDOĞDU

TFF, Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkanını açıkladı. 23 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı'nda alınan karar ile Dr. Ferhat Gündoğdu, MHK'nin yeni başkanı olarak atandı. TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu 23 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu Toplantısı ile; Merkez Hakem Kurulu'na TFF Statüsü'nün 43. Maddesi ve Merkez Hakem Kurulu Talimatı'nın 3. Maddesi uyarınca aşağıdaki başkan ve üyelerin atanmasına karar verilmiştir"

MHK ÜYELERİ BELİRLENDİ

Ferhat Gündoğdu'nun başkanlık görevine getirilmesinin yanı sıra, Merkez Hakem Kurulu'nun yeni üyeleri de açıklandı. İşte yeni MHK üyeleri:

Ahmet Şahin

Yunus Yıldırım

Sebahattin Şahin

Hikmet Öksüzoğlu

Mustafa Kamil Abitoğlu

İbrahim Çınar

Ziya Çetin

Ali Zağlı

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Federasyonun internet sitesi üzerinden yapılan resmi açıklamada, atamaların TFF Statüsü'nün 43. Maddesi ve Merkez Hakem Kurulu Talimatı'nın 3. Maddesi uyarınca yapıldığı belirtildi.

TFF'nin bu kararıyla birlikte Merkez Hakem Kurulu'nun yeni dönemde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. Dr. Ferhat Gündoğdu'nun liderliğinde hakemlik sisteminde ne gibi yenilikler ve değişiklikler olacağı, futbol camiası tarafından yakından takip edilecek.

İBANOĞLU İSTİFA ETMİŞTİ

Denizlili spor adamı ve eski hakem Ahmet İbanoğlu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevini TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun çağrısı üzerine bırakmıştı. Merkez Hakem Kurulu tarihinde yaşanan bir dizi talihsizlik ise İbanoğlu’nun dönemine rastlamıştı.