PARİS OLİMPİYATLARINDA YARIŞACAKLAR

Son iki paralimpik şampiyonu olan Goalball Kadın Milli Takımımızın kadrosunda iki Denizlili sporcu, Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında ay-yıldızlı forma ile yine Türkiye'nin şampiyonluğu için yarışacak.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dört yılda bir düzenlenen uluslararası düzeyde çoklu spor organizasyonu olan Yaz Olimpiyat Oyunları, bu yıl  Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek. 26 Temmuz'da açılış seramonisi ile başlayacak 2024 Paris Olimpiyatları, 11 Ağustos'a kadar devam edecek. Paris 2024'te Türkiye'den 18 branşta 102 sporcu, madalya mücadelesi verecek.

Paris 2024 Olimpiyatları kapsamında düzenelenecek Paris 2024 Paralimpik Oyunları da 28 Ağustos - 8 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. Olimpiyat oyunlarına katılacak Goalball Kadın Milli Takımımızın kadrosu da belli oldu. Son iki paralimpik şampiyonu Goalball Kadın Milli Takımımızın kadrosu şu isimlerden oluştu:

Sporcular:

Sevda Altunoluk

Fatmagül Güler

Reyhan Yılmaz

Berfin Altan

Şeydanur Kaplan

Sevtap Altunoluk

Teknik Ekip:

Baş Antrenör: Gültekin Karasu

Yardımcı Antrenörler: Barış Keskin ve Caner Balıkçı

Masöz: Nevruz Tonguç

Son Avrupa şampiyonu, dünya şampiyonu ve son iki Paralimpik Oyunları şampiyonu Goalball Kadın Milli Takımımızın kadrosundaki Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan, Denizli'nin gururu oldular. Denizlili sporcuların, yine altın madalya ile şehrimize dönmesini bekliyoruz.

TÜRKİYE A GRUBUNDA

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Goalball müsabakaları, 29 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında Güney Paris Arena'da oynanacak. İtalya'da geçen ay düzenlenen 2024 Paris Paralimpik Oyunları Goalball kura çekiminde ay-yıldızlılar; A Grubu'nda, Çin, İsrail ve Brezilya ile eşleşmişti. 

Gruplar şu şekilde:

A Grubu: Türkiye, Çin, İsrail ve Brezilya

B Grubu: Japonya, Güney Kore, Kanada ve Fransa