HOCASI KÜNDEYLE KUTLADI

Ordu’da düzenlenen Baki Yürüker U11-U13 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nın ilk gününde mindere çıkan Denizlili Mehmet Duran, 52 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Duran’ın hocası Emre Yapar, şampiyonluğunu kündeyle kutladı.

Ordu Valiliği’nin ev sahipliğinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Güreş Federasyonu Başkanlığı tarafından, U11-U13 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası yapıldı. Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya 81 ilden 950 sporcu katıldı.

Açılış töreninde konuşan Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “Bu organizasyon Türk güreşi için Türk sporu için çok önemli” dedi. Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hürbay Duran ise “İnsanlık tarihi kadar eski olan ata sporumuz güreş, Türk milleti için çok önemli ve çok özel bir spordur. Kuşkusuz ülkemizin en başarılı olduğu spor branşlarından birisi de güreştir” diye konuştu.

HOCASI KÜNDEYLE KUTLADI

Konuşmaların ardından protokol üyelerine Türkiye Güreş Federasyonu tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Sonrasında ise 28 Temmuz Pazar günü sona erecek şampiyonanın, ilk günkü müsabakaları gerçekleştirildi. İlk gün müsabakalarında Denizli’den katılan Mehmet Duran, rakiplerini yenmeyi başararak, 52 kiloda Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Şampiyon Duran’ı ilk kutlayan ise hocası Emre Yapar oldu. Yapar, öğrencisi Duran’ı künde ile kutladı.