“KANUNEN MÜMKÜN DEĞİL!”

Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım, kamuoyunda fazlaca tartışılan Denizlispor’un kapatılıp yeni kulüp kurularak borçlardan kurtulabileceği konusuna açıklık getirdi. Yeni kurulacak tüm alternatiflerin borçları da kabul etmek zorunda olacağının altını çizerken “Denizlispor var oldukça başka alternatif olmayacak” diye konuştu.

Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım, son zamanlarda bazı kesimlerde, Denizlispor‘u kapatıp yeni bir kulüp üzerinden Denizlispor’un borçlarından kurtulabileceği şeklinde konuşulan konuya açıklık getirdi.

Kamuoyunda yayılan bu bilginin tamamen yanlış olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım açıklamasında “Öncelikle şu iyi bilinmelidir ki, yeni bir isim ve farklı bir tüzel kişilik olmasına rağmen bu kanunen mümkün değildir. Bu sistem, hülle sayılmaktadır. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) kararları ile de bu karar sabittir. FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu  ve CAS kararları ile eski borçlar, yeni kurulan farklı tüzel kişilikler olsa bile kulüp ismi, kulüp merkezi, logosu, renkleri, tesisleri, stadyumu, taraftarları, benzer sportif paylaşımları, teknik ekip, yöneticileri, sponsorlukları, futbolcu geçişleri, benzer sosyal medya yönetimleri ve web tasarımlarına kadar karşılaştırmalar ile bir önceki kulübün devamı olduğu kararına dayanarak, eski borçlardan yeni kulübü sorumlu kılar. Federasyon da bu kararı uygulamak zorundadır. Bu sebepten dolayı Denizlispor'u desteklemekten ve yaşatmaktan başka çare yoktur. Denizlispor var oldukça başka bir alternatif olmayacaktır” ifadelerine yer verdi.

“YENİ KULÜP KURULSA DA BORCU KABUL ETMEK ZORUNDA”

Kulüp Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım yeni kurulacak kulübün borcu da kabul etmek zorunda kalacağının altını çizerek, “Yeni kurulacak tüm alternatifler, Denizlispor’un tüm borçlarını da kabul etmek durumundadır. FIFA Disiplin Komitesi ve CAS kararları bunu kesin şekilde mecbur kılmaktadır. Bu tür yanlış bilgi, paylaşım ve beklentiler; enerjimizi tüketmekten, zaman kaybından en önemlisi de bu kulübün ayağa kalkmasına katkı vermek isteyenler ile kamuoyunun kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Denizlispor'umuz 1966'da kurulduğu adıyla, logosuyla, renkleri ve formasıyla yaşayacaktır” diye konuştu.