PARALİMPİK SPORCU MİLLİ FORMAYI GİYECEK

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları başladı. Denizlili paralimpik sporcu Recep Aydeniz, Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında ay-yıldızlı milli forma giyecek.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dört yılda bir düzenlenen uluslararası düzeydeki çoklu spor organizasyonu olan Yaz Olimpiyat Oyunları, bu yıl Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşiyor. 26 Temmuz'da açılış seramonisi ile başlayan 2024 Paris Olimpiyatları, 11 Ağustos'a kadar devam edecek. Paris 2024'te Türkiye'den 18 branşta 102 sporcu, madalya mücadelesi verecek.

 

DENİZLİLİ SPORCU MİLLİ TAKIM'DA

Olimpiyat kapsamında düzenlenecek Paris 2024 Paralimpik Oyunları da 28 Ağustos - 8 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu, Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında mücadele edecek milli takım kadrosunu açıkladı. Denizli Yukatel GESK futbolcusu Recep Aydeniz, ay-yıldızlı forma ile Türkiye'yi temsil edecek sporcular arasında.

A GRUBUNDA MÜCADELE EDECEK 

Ay-yıldızlılar, A Grubu'nda Paralimpik'in namağlup şampiyonu Brezilya, Avrupa şampiyonu Fransa ve Asya şampiyonu Çin ile mücadele edecek.

A Grubu: Türkiye, Fransa, Çin ve Brezilya

B Grubu: Japonya, Kolombiya, Fas ve Arjantin

İŞTE MİLLİ TAKIM KADROSU

Paralimpik Oyunları’nda 1-7 Eylül tarihleri arasında Paris'te rakipleir ile mücadele edecek B1 Futbol Milli Takım Kadrosu:

FUTBOLCULAR:

Muhammed Ali Öktem

Semih Deniz

Ertuğrul Demirel

Recep Aydeniz

Emre Aslan

Celal Çoban

Hasan Şatay

Oğuzhan Yokuş

KALECİLER:

Hüseyin Saygılı

Kerem Yıldırır

TEKNİK EKİP

Baş Antrenör: Niyazi Metin

Mehmet Mustafa Erdoğan

İsmail Koç

Ömer Gökkaya

Ahmet Kaan Çakır