KULÜPLER SATRANÇ ŞAMPİYONU BELLİ OLDU

Denizli'de gerçekleştirilen 2024 Türkiye Kulüpler Şampiyonası'nda 55 takımdan 675 sporcu hamle yaptı. Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonu Alper Eren Satranç Spor Kulübü oldu.

 

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Denizli'de düzenlenen Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi'nin hemen ardından 21-28 Temmuz tarihleri arasında 2024 Türkiye Kulüpler Şampiyonası gerçekleştirildi. Şampiyonaya katılan Türkiye'nin dört bir yanından 55 takımdaki toplam 675 sporcu şampiyonluk için hamle yaptı.

KULÜPLER KIYASIYA MÜCADELE ETTİ

Şampiyonanın 7. turunda 12 puana sahip olan Trakya Satranç SK, Fatma Yılmaz SK, Alper Eren Satranç SK ve Elbe Satranç Online Eğitim SK takımları liderliği paylaştı. Fatma Yılmaz SK – Alper Eren SK arasındaki mücadelede kazanan taraf 3,5-2,5 skorla Alper Eren Satranç SK oldu. İstiklal Satranç SK – Elbe Satranç Online Eğitim SK maçında rakibine üstün gelen Elbe Satranç Online Eğitim SK 4-2 skorla kazanan taraf olurken, Manisa Satranç Merkezi SK – Trakya Satranç SK maçında rakibini 4-2 skorla mağlup eden Trakya Satranç SK, liderliğe ortak olan bir başka takım oldu.

İKİNCİ LİGE KATILMA HAKKI KAZANDI

Sekiz tur sonunda Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonu Alper Eren Satranç Spor Kulübü birinci olurken, ikinci Fatma Yılmaz Spor Kulübü, üçüncü Trakya Satranç Spor Kulübü, dördüncü Elbe Satranç Online Eğitim Spor Kulübü, beşinci İstiklal Satranç Spor Kulübü, altıncı ise Düzce Siyah Beyaz Satranç Spor Kulübü oldu. Şampiyonada ilk 6'ya giren takımlar gelecek sezon Türkiye Satranç İkinci Ligi'ne katılma hakkı kazandı.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2024 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası sonunda turnuvaya katılan ve derece alan kulüpler için ödül töreni düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonundaki törende, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman tarafından dereceye giren kulüplere ve sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi.