MEHMET UZ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Eski başkan Mehmet Uz’a aldığı temliği iade etmesi için 48 saat süre veren Denizlispor Başkanı Ahmet Yalım Yıldırım, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında, kulübün eski başkanlarından Mehmet Uz’un usulsüz olarak 50 milyon liralık temlik aldığını ifade eden Denizlispor Kulübü Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım, temliğin kulübe iade edilmesi için 48 saat süre tanıdığını duyurmuştu.

Denizliyeniolay.com’un telefonla ulaştığı Yıldırım, Uz’a tanıdıkları sürenin dolduğunu belirterek suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Tanınan sürenin bugün dolduğunu, Denizli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Yıldırım, Uz hakkında hem hukuk hem de ceza davası açacaklarını kaydetti.

Yıldırım kendisini en çok rahatsız eden konunun yeşil siyahlı kulübün geçtiğimiz sezon şiddetle paraya ihtiyacı olduğu dönemde kulübe gelen 20 milyon liranın futbolculara, primlere ve personele dağıtılmaması olduğunu belirterek; “O dönem gelen kaynak doğru kullanılsaydı belki de bugün Denizlispor alt ligde olmayacaktı. Bu para doğru harcansaydı bu kulüp kurtarılabilirdi. En azından düşmezdi” diye konuştu.

Yıldırım aldığı 50 milyon liralık temliğe karşılık kulübe verdiği maddi desteğin bunun çok çok altında olduğunu belirten Yıldırım, kulüp kayıtlarını incelettiğini, her kaydın tutulmadığını belirlediklerini ifade etti. Diğer yandan Yıldırım açılacak dava ile sıradaki bütün temliklerin de düşeceğini kaydetti.