9 GÜNLÜK TURNUVADA 663 SPORCU HAMLE YAPTI

Denizli'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 59 ilden 663 sporcunun hamle yaptığı Satranç Türkiye Kupasında Uğur Uysal şampiyon oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan 2023-2024 Satranç Türkiye Kupası, 29 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında Denizli'de gerçekleştirildi. Pamukkale Satranç Salonu'nda düzenlenen Türkiye Kupası’nda 59 ilden 663 sporcu hamle yaptı. 7’den 70’e her yaştan satranç sporcularını bir araya getiren Türkiye Kupası’nda 11 tur boyunca sporcular şampiyonluk için mücadele etti.

ŞAMPİYON BELLİ OLDU

Şampiyonada 9 turun ardından 8 puana sahip olan Umut Erdem Gündüz, Enes Yunus Maruflu ve Uğur Uysal liderliği paylaşırken, 11. turda şampiyonlar belli oldu. Sporcuların 11 tur boyunca hamle yaptığı 2024 Türkiye Kupası'nda şampiyonu Uğur Uysal olurken, ikinci CM Miraç Melih Topuz, üçüncü IM Umut Erdem Gündüz ve dördüncü Enes Yusuf Maruflu oldu. Türkiye Kupası'nda ilk dörde giren sporcular Türkiye Şampiyonası’na katılım hakkı kazandı.

9 GÜNLÜK TURNUVADA 663 SPORCU HAMLE YAPTI

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Denizli'nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve 9 gün süren Satranç Türkiye Kupasında dereceye girenler, Sosyal Tesisler Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreninde şampiyonluk kupasını Denizli Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman ve diğer protokol üyelerinin ellerinden aldı.

9 GÜNLÜK TURNUVADA 663 SPORCU HAMLE YAPTI

Satrançta temmuz ve ağustos aylarında önemli turnuvalara ev sahipliği yapan Denizli'de, 15-21 Temmuz'da Türkiye Satranç Birinci Ligi ve İkinci Ligi, 22-28 Temmuz'da Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası ve 29 Temmuz-6 Ağustos’ta Türkiye Kupası düzenlendi. Denizli'de 7 - 13 Ağustos tarihleri arasında ise Türkiye Görme Engelliler Satranç Şampiyonası gerçekleştirilecek.