HOROZA AVRUPALI SPORTİF DİREKTÖR

Denizlispor sportif direktörlük görevine Avrupa’da birçok takımda görev yapan Alper Tohman’ı getirdi.

Kötü yönetim nedeniyle TFF 3’ncü Lig’e kadar gerileyen Denizlispor’da Başkan Ahmet Yalın Yıldırım’ın göreve gelmesiyle kulübün çehresi değişmeye devam ediyor. En son Süper Lig döneminde Burak Özsaraç’ın yürüttüğü sportif direktörlük görevi Mehmet Uz döneminde üç sezon boş kalmıştı. Şeffaflık ve kurumsallığı oldukça önemseyen yeşil siyahlı yönetim, takıma sportif direktör getirdi.

Yeşil siyahlı ekip, sportif direktörlük görevi için Alper Tohman ile anlaşma sağladı. Şemikler Haluk Ulusoy tesislerinde düzenlenen imza töreni, Futbol Şubeden sorumlu As Başkan Güray Özkan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

ALPER TOHMAN KİMDİR?

Avusturya Viyana doğumlu Alper Tohman, kariyerine 2016 yılında başladı. Tohman, Almanca, İngilizce, Sırpça ve Rumence biliyor. Alper Tohman, Avrupa’nın birçok kulübünde, dış işler ve kulüp danışmanı olarak görev yaptı.2019 yılından itibaren birçok kulüplerin transferlerinde bağlantı kurup bu transferlerin gerçekleşmesini sağladı. Porto Riko Süper Lig, Romanya Süper lig ve 1 lig, Avusturya ve İtalya’da birçok takımda görev yapan Tohman, Denizlispor’da yurtdışı bağlantıları için önemli rol üstlenecek.

ÖNEMLİ İSİMLER GÖREV YAPTI

Yeni sezonda Alper Tohman’ın üstleneceği, temel prensibi yönetim kurulu ile teknik direktör arasında köprü vazifesi kurarak, kulübün futbol organizasyonunu yönetmekle sorumlu Sportif Direktörlük görevinde daha önce birçok önemli isim görev yapmıştı. 2002 Dünya Kupası’nda A Milli takımda görev yaptıktan sonra Denizlispor’a gelen Can Çobanoğlu, yeşil siyahlıların Süper Lig döneminde Sportif Direktörlük görevini yürütmüştü. Denizlispor’da daha sonraki dönemlerde Özhan Çetin, Adnan Erkan, Veli Acar ve Burak Özsaraç da, sportif direktör olarak görev yapmıştı.