MERKEZEFENDİ SEZONA EVİNDE BAŞLIYOR

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 2024-2025 sezonunun fikstür çekimi yapıldı. 4 Ekim'de başlayacak sezonda Denizli temsilcisi Merkezefendi Basket, ilk maçını evinde Mersinspor ile oynayacak.

Basketbol Gelişim Merkezi'nde ilk kez gerçekleştirilen Fikstür çekimine, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile kulüp temsilcileri katıldı. 16 takımın mücadele edeceği Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon, 4 Ekim'de başlayacak.

19 Mayıs'ta tamamlanacak normal sezonda ilk 6'da yer alan takımlar doğrudan play-off oynama hakkı elde edecek. Ligde bu sezon play-in formatı uygulanacak. Play-off aşamasında mücadele edecek son 2 ekip, normal sezonu 7., 8., 9. ve 10'uncu sırada bitirenler arasındaki play-in aşamasıyla belirlenecek. Normal sezonun 7 ile 8'incisi arasındaki maçın galibi, play-off'lara yükselecek 7. takım olacak. Mağlup olan ekip ise 9. ile 10'uncu arasındaki mücadelenin kazananıyla karşılaşacak. Bu müsabakanın galibi ise 8. sıradan play-off bileti alacak. Normal sezonu son 2 sırada tamamlayan ekipler ise küme düşecek.

FORMAT DEĞİŞİKLİKLERİ VE YABANCI KURALI İLE LİG DAHA HEYECANLI GEÇECEK

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, 2024-2025 sezonu için Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde yapılan format değişiklikleri ve yabancı oyuncu kuralı ile sezonun daha heyecanlı geçeceğine inandığını belirtti. Fikstür çekimi sonrasında basına açıklamalarda bulunan Türkoğlu, "İnanıyorum ki sezon sonuna kadar herkesin daha fazla heyecan duyacağı bir süreç olacak. Bu heyecan, ligin kalitesi, görünürlüğü ve daha çok maç oynanması anlamında önemli olacak" dedi.

TÜRK OYUNCULAR DAHA FAZLA SÜRE BULACAK

Türk oyuncuların daha fazla süre bulması amacıyla kulüplerle yapılan istişareler sonucunda bu formatın tercih edildiğini ifade eden Türkoğlu, "Herkes 4+3 yabancı fazlası olarak düşünüyor ama amacımız Türk sporcularının daha fazla süre alması. Hem kulüpler, hem milli takım bazında başarılı bir süreç geçirmek istiyoruz. Özellikle son 6 seneye baktığınız zaman kulüplerimiz Avrupa'da önemli başarılara imza attı. Türk oyuncuların maç sonlarında ilk 5'te olup, kritik süreçlerde o heyecanın bir parçası olmalarını hedeflediğimiz için böyle bir değişiklik yaptık. Bu süreci beraber yakından takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

MERKEZEFENDİ BASKET EVİNDE BAŞLIYOR

Kura çekimi sonunda Denizli'nin Basketbol Süper Ligi'ndeki temsilcisi Yukatel Merkezefendi Belediyesi sezona evinde Mersin Spor karşılaşması ile başlayacak. Potanın efendileri ikinci hafta Karşıyaka deplasmanına giderken, 4. Hafta Galatasaray'la deplasmanda karşılaşacak.11. Haftadan itibaren zorlu bir periyoda girecek olan Merkezefendi Basket, sırasıyla Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko, Türk Telekom ve Tofaş'la oynayacak.

Ligde müsabakaların programı şu şekilde: