NBA PATENTLİ YILDIZ DENİZLİ'DE

Geçtiğimiz günlerde transfer çalışmalarını tamamladığını açıklayan Merkezefendi Basket'te flaş gelişme yaşandı. Denizli ekibi 9 sezon boyunca NBA'de forma giyen skorer Ben Mc Lemore'u kadrosuna kattı.

Basketbol Süper Ligi'nde geçirdiği üç sezonun ardından dördüncü sezon için Play-Off ve Avrupa hedefi koyan Merkezefendi Basket, tüm dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Kadrosuna kattığı oyuncularla basketbol camiasında adından sıkça söz ettiren Denizli ekibinden flaş bir transfer hamlesi geldi. Yeşil siyahlılar gece saatlerinde 9 sezon NBA takımlarında forma giyen tecrübeli skorer Ben Mc Lemore'u transfer ettiğini açıkladı. Kariyeri NBA'de geçen ve son olarak İspanya'da boy gösteren Ben McLemore, NBA kariyerinde 556 maçta forma giydi.

BEN MC LEMORE KİMDİR?

Kansas Üniversitesi mezunu olan ve 2013 NBA Draftı'nda Sacramento Kings tarafından 1. Tur 7. sıradan seçilen McLemore, 9 sezon boyunca NBA'de ter döktü. Mc Lemore 4 yıl Sacramento'da oynadıktan sonra Houston Rockets, Los Angeles Lakers ve Portland Trail Blazers formaları giydi, NBA kariyerini 9.0 sayı, 1.6 ribaund, 0.9 asistle tamamladı. Çin Ligi'nde Shandong Hi-Speed Kirin'de oynadıktan sonra Avrupa'ya gelen Amerikalı oyuncu AEK ve Río Breogán kadrolarında yer aldı.

Geçtiğimiz sezon başında Yunanistan temsilcisi AEK ile anlaşan yıldız oyuncu, sezon ortasında İspanyol ekibi Rio Breogan'a transfer oldu ve burada 12.2 sayı, 2.6 ribaund ortalamalarıyla dikkat çekti.