MİLLİ TAKIM PARİS OLİMPİYATLARINDA ÇEYREK FİNALDE

Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında Türkiye, 15 dalda toplam 93 sporcuyla mücadele ediyor. Paralimpik Oyunlarında Türkiye'yi temsil eden Denizlili sporcular Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan'ın da kadrosunda olduğu Golbol Kadın Milli Takımı, çeyrek finale çıktı. 

 

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından Yaz Olimpiyat Oyunları kapsamındaki 2024 Paris Olimpiyatları'nın ardından gerçekleştirilen Paris 2024 Paralimpik Oyunları, Fransa'nın başkenti Paris'te devam ediyor. 28 Ağustos'ta açılış seremonisi ile başlayan Paralimpik Oyunlarına Türkiye'den 48 kadın, 43 erkek olmak üzere toplam 93 sporcu 15 dalda mücadele ediyor. 9 Eylül'e kadar devam edecek Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında Türkiye, tarihinin en iyi paralimpik oyunlarından birini geçiriyor.

Türkiye'den Paris 2024 Paralimpik Oyunlarına katılan sporcular, şu ana kadar 3 altın, 5 gümüş, 2 bronz olmak üzere 10 madalya kazanırken, Denizli'den de Paralimpik Oyunlarına 4 sporcu katıldı. Para Okçuluk Kadınlar Makaralı Yay kategorisinde yarışan Denizlili milli sporcumuz Sevgi Yorulmaz, son 32 turunda Fransız rakibi Julie Rigault Chupin'e karşı 130-127’lik skorla mağlup olarak oyunlara veda etti. Para okçuluk müsabakalarında kadınlar makaralı yayda Öznur Cüre Girdi ise altın madalyanın sahibi  oldu.

GOLBOL KADIN MİLLİ TAKIMI ÇEYREK FİNALDE

Paralimpik Oyunlarında Türkiye'yi temsil eden Denizlili sporcular Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan'ın da kadrosunda yer aldığı Golbol Kadın Milli Takımı, A grubundaki ilk maçında Brezilya ile 3-3 berabere kaldı. South Paris Arena 6'da gerçekleştirilen golbol müsabakalarında, son iki paralimpik oyunların şampiyonu Türkiye, ikinci maçında Çin'e 7-5 yenilirken, grubundaki son maçında İsrail'i 5-4 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

PAÜ'DEN ÖĞRENCİLERİNE TEBRİK

Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) öğrenci olan Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan'ın da kadrosunda olduğu Golbol Kadın Milli Takımımızın 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda çeyrek final maçı 3 Eylül'de yapılacak. Üniversiteden yapılan açıklamada da, PAÜ'nün şampiyon öğrencilerinin Paris Olimpiyatları'nda çeyrek finale yükseldikeri belirtilerek, "Milli takımımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz." ifadeelerine yer verildi.

GÖRME ENGELİLLERİN İLK MAÇI BUGÜN

Paris 2024 Paralimpik Oyunlarına katılan bir diğer Denizlili milli sporcu ise Recep Aydeniz. Aydeniz'in kadrosunda olduğu Görme Engelli B1 Futbol Erkek Milli Takımımız, A Grubu'nda Brezilya, Çin ve Fransa ile mücadele edecek. İlk maçını bugün saat 19.30'da Brezilya ile oynayacak olan millîlerimiz, ikinci maçını 2 Eylül Pazartesi günü 19.30'da Çin ile oynayacak. Grubun son maçında ise millîlerimiz, 3 Eylül Salı günü saat 21.30'da ev sahibi Fransa ile karşılaşacak.