DENİZLİSPOR’DA TEMLİK KAVGASI SÜRÜYOR

Denizlispor’da yeni yönetim ile eski Başkan Mehmet Uz arasında yaşanan temlik tartışması sürüyor. Başkan Ahmet Yalın Yıldırım’ın iddialarını eski Başkan Mehmet Uz’un reddetmesinin ardından bugün de Denizlispor’dan yapılan açıklamada temliklerin usulsüz şekilde devredildiği ileri sürüldü.

 

Denizlispor Kulüp Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım, eski Başkan Mehmet Uz’un usulsüz olarak 50 milyon liralık temlik aldığını, temliğin kulübe iade edilmesi için 48 saat süre tanıdığını duyurmuş, ayrıca Denizli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı. Suç duyurusunun ardından iddialarla ilgili soruşturma başlatılırken, Mehmet Uz iddiaları yalanlamıştı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Uz, tüm hesapların ortada olduğunu belirterek, “İlk günden itibaren kulübümüzün durumunu hep anlattık. Her sezon gelirlerimizi giderlerimizi açıkladık. Yapılan olağanüstü genel kurullarda denetim raporlarımızı üyelerimiz ve vatandaşların bilgisine sunduk. Kulüp, kanun ve tüzükle yönetilen yerlerdir. Giren ve çıkan her kuruşun hesabı verilmektedir. Mayıs ayında yapılan olağan genel kurulda yeniden aday olmadık ve bayrağı yeni yönetime devrettik. Genel kurulda tüm hesaplar tek tek okunmuş ve delegelerimiz tarafından ibra edilmiştir. Tüm hesaplarımız ortadadır. İddiaları tümüyle reddediyoruz. Her kuruşun hesabını vermeye hazır olduğumuzu tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz” şeklinde konuşmuştu. 

“TEMLİKLER USULSÜZ OLARAK DEVREDİLİYOR”

Bir yandan yeni sezon hazırlıkları, bir yandan mali sorunlarla uğraşan Denizlispor’da temliklerle ilgili bugün yeni bir gelişme yaşandı. Denizlispor Yönetim Kurulu tarafından yapılan resmi açıklamada temliklerin usulsüz olarak devredildiği ileri sürüldü. Açıklamada, “Eski yönetimin görev süresi boyunca kulübümüze ait mali kaynakları usulsüz ve karşılıksız olarak temlik ettiği tespit edilmiş, bu husus hakkında değerli taraftar ve basın mensuplarına gerekli açıklamalar yapılmıştır.  Bu konuda önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Piyasaya dağıtılan temlikleri eski başkan, şu an itibarıyla kendi üzerine geri devralmakta olup, usulsüz işlerine devam etmektedir. Bu işlemlerle ilgili sürecin titizlikle takip edildiğini kamuoyunun ve taraftarlarımızın bilgisine sunarız. Denizlispor camiası olarak, bu sürecin kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda sonlandırılması için gerekli tüm hukuki ve idari işlemleri sürdürmekte kararlıyız” denildi.