MİLLİLERİMİZ YARI FİNALDE RAKİP BREZİLYA

Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında Denizlili sporcular Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan'ın da kadrosunda olduğu Golbol Kadın Türk Milli Takımı, çeyrek finalde Güney Kore'yi 6-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Son iki paralimpik oyunların şampiyonu, dünya ve Avrupa şampiyonu millilerimiz, bugün saat 20.45'te Brezilya ile yarı finalde karşılaşacak.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından Yaz Olimpiyat Oyunları kapsamındaki 2024 Paris Olimpiyatları'nın ardından gerçekleştirilen Paris 2024 Paralimpik Oyunları, Fransa'nın başkenti Paris'te devam ediyor. 28 Ağustos'ta açılış seremonisi ile başlayan Paralimpik Oyunlarına Türkiye'den 48 kadın, 43 erkek olmak üzere toplam 93 sporcu 15 dalda mücadele ediyor. 8 Eylül'e kadar devam edecek Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında Türkiye, tarihinin en iyi paralimpik oyunlarından birini geçiriyor.

Türkiye'den Paris 2024 Paralimpik Oyunlarına katılan sporcular, şu ana kadar 3 altın, 6 gümüş, 2 bronz olmak üzere 11 madalya kazanırken, Denizli'den de Paralimpik Oyunlarında Golbol Kadın Milli Takımı ile Görme Engelli B1 Futbol Erkek Milli Takımındaki milli sporcularımız ay-yıldızlı forma ile mücadele ediyor.

ÇEYREK FİNALDE GÜNEY KORE'Yİ 6-3 YENDİ

Paralimpik Oyunlarında Türkiye'yi temsil eden Denizlili sporcular Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan'ın da kadrosunda yer aldığı Golbol Kadın Milli Takımı, A grubundaki ilk maçında Brezilya ile 3-3 berabere kalırken, ikinci maçında Çin'e 7-5 yenildi. Son iki paralimpik oyunların şampiyonu, dünya ve Avrupa şampiyonu Türkiye, grubundaki son maçında İsrail'i 5-4 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Golbol Kadın Milli Takımımız dün akşam çeyrek final maçında Güney Kore'yi 6-3 mağlup etti. Millilerimiz, bugün saat 20.45'te Brezilya ile yarı finalde karşılaşacak.

PAÜ MİLLİ TAKIMI VE ÖĞRENCİLERİNİ TEBRİK ETTİ

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) de öğrencileri olan Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan'ın da kadrosunda olduğu Golbol Kadın Milli TakımımızI tebrik etti. Üniversiteden yapılan açıklamada, öğrencileri Berfin'in golüyle Goalball Milli Takımının yarı finale yükseldiği belirtilerek, "Öğrencilerimiz Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan'ın da yer aldığı Goalball Kadın Milli Takımımız, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda rakibi Güney Kore’yi öğrencimiz Berfin'in golüyle yenerek yarı finale yükseldi. Final karşılaşmasını Brezilya takımı ile bugün 20.45’te yapacak olan milli takımımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

GÖRME ENGELİLLER FRANSA İLE KARŞILAŞTI

Paris 2024 Paralimpik Oyunlarına katılan bir diğer Denizlili milli sporcumuz Recep Aydeniz de Görme Engelliler "Sesi Görenler" B1 Futbol Erkek Milli Takımımızın kadrosunda yer alıyor. A Grubu'nda Brezilya, Çin ve Fransa ile eşleşen ve ilk maçını pazar günü Brezilya ile oynayan Görme Engelli B1 Futbol Erkek Milli Takımımız, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'nın şampiyonu Brezilya'ya 3-0 mağlup oldu. Dün Çin'e 2-0 yenilen Görme Engelli B1 Futbol Erkek Milli Takımımız, grubun son maçında dün saat 21.30'da ev sahibi Fransa ile karşılaştı. Görme Engelliler B1 Futbol Erkek Milli Takımımız üçüncü maçında da sahadan 2-0 yenik ayrıldı.