HAYDİ BİR DAHA!

Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında Denizlili sporcular Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan'ın da kadrosunda olduğu Golbol Kadın Türk Milli Takımı, yarı finalde Brezilya'yı 3-1 mağlup ederek finale yükseldi. Son iki paralimpik oyunların şampiyonu, dünya ve Avrupa şampiyonu millilerimiz, bugün saat 18.45'te İsrail ile finalde karşılaşacak.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından Yaz Olimpiyat Oyunları kapsamındaki 2024 Paris Olimpiyatları'nın ardından gerçekleştirilen Paris 2024 Paralimpik Oyunları, Fransa'nın başkenti Paris'te devam ediyor. 28 Ağustos'ta açılış seremonisi ile başlayan Paralimpik Oyunlarına Türkiye'den 48 kadın, 46 erkek olmak üzere toplam 94 sporcu 15 dalda mücadele ediyor. 8 Eylül'e kadar devam edecek Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında Türkiye, tarihinin en iyi paralimpik oyunlarından birini geçiriyor.

Türkiye'den Paris 2024 Paralimpik Oyunlarına katılan sporcular, şu ana kadar 3 altın, 8 gümüş, 3 bronz olmak üzere 14 madalya kazanırken, Denizli'den de milli sporcular Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan, Paralimpik Oyunlarında Golbol Kadın Milli Takımında ay-yıldızlı forma ile mücadele ediyor.

YARI FİNALDE BREZİLYA'YI 3-1 MAĞLUP ETTİ

Denizlili sporcular Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan'ın da kadrosunda yer aldığı Golbol Kadın Milli Takımı, A grubundaki ilk maçında Brezilya ile 3-3 berabere kalırken, ikinci maçında Çin'e 7-5 yenildi. Son iki paralimpik oyunların şampiyonu, dünya ve Avrupa şampiyonu Türkiye, grubundaki son maçında İsrail'i 5-4 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Golbol Kadın Milli Takımımız çeyrek final maçında Güney Kore'yi 6-3 mağlup ederken, dün akşam saat 20.45'te yarı finalde Brezilya ile yaptığı karşılaşmada 3-1 galip geldi. Finale yükselen millilerimiz, bugün saat 18.45'te İsrail ile karşılaşacak.

PAÜ MİLLİ TAKIMI VE ÖĞRENCİLERİNİ TEBRİK ETTİ

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) de öğrencileri olan Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan'ın da kadrosunda olduğu Golbol Kadın Milli Takımımızı finale yükselmesinden dolayı tebrik etti. Üniversiteden yapılan açıklamada, "PAÜ öğrencileri Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan'ın da yer aldığı Goalball Kadın Milli Takımımız, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Brezilya'yı yenerek finale çıktı. Şampiyonluk maçı İsrail ile saat 18.45'te gerçekleşecek. Tüm desteğimiz ve dualarımız öğrencilerimiz ve Milli Takımımızla." ifadelerine yer verildi.