MİLLİ SPORCULAR ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında altın madalya kazanan Golbol Kadın Milli Takımının Denizlili sporcuları Şeyda Nur Kaplan ve Berfin Altan, şehre gelişlerinde çiçeklerle karşılandı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından Yaz Olimpiyat Oyunları kapsamındaki 2024 Paris Olimpiyatları'nın ardından gerçekleştirilen Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında Türkiye, tarihinin en iyi paralimpik oyunlarından birini geçiriyor. Fransa'nın başkenti Paris'te 28 Ağustos'ta açılış seremonisi ile başlayan ve bugün sona erecek Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında Türkiye, 6'sı altın, 10'u gümüş, 12'si bronz olmak üzere 28 madalya kazandı.

Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında altın madalya kazanarak İstiklal Marşı'nı okutan takımlardan biri de Denizlili sporcular Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan'ın da kadrosunda bulunduğu Golbol Kadın Milli Takımı oldu. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencileri Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan'ın da oynadığı  Golbol Kadın Milli Takımı, finalde İsrail'i 8-3 mağlup ederek üst üste üçüncü kez olimpiyat şampiyonu oldu.

MİLLİ SPORCULAR ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

GOLBOL TAKIMININ BAŞARISI

Denizlili sporcular Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan'ın da kadrosunda yer aldığı Golbol Kadın Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında A grubundaki ilk maçında Brezilya ile 3-3 berabere kalırken, ikinci maçında Çin'e 7-5 yenildi. Son iki paralimpik oyunların şampiyonu, dünya ve Avrupa şampiyonu Türkiye, grubundaki son maçında İsrail'i 5-4 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Golbol Kadın Milli Takımımız çeyrek final maçında Güney Kore'yi 6-3 mağlup ederken, yarı finalde Brezilya ile yaptığı karşılaşmada 3-1 galip gelerek finale yükseldi. Millilerimiz, 5 Eylül'de İsrail ile South Paris Arena'da oynadığı final müsabakasında, ilk yarıyı 7-2 önde tamamlarken maçtan 8-3 galip ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu.

Golbol Kadın Milli Takımımız, Rio 2016 ve Tokyo 2020'den sonra Paris 2024'te de olimpiyat şampiyonu olarak Türk spor tarihine geçti. Başantrenör Gültekin Karasu yönetiminde Sevda Altınoluk, Fatma Gül Güler, Reyhan Yılmaz, Şeydanur Kaplan, Sevtap Altınoluk ve Berfin Altan'ın kadrosunda yer aldığı görme engelli milli sporcular, Türkiye adına paralimpik oyunlarda en fazla altın madalya kazanan ekip oldu.

MİLLİ SPORCULAR ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Denizlili sporcular Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan'ın da kadrosunda yer aldığı Golbol Kadın Milli Takımı, yurda döndü. Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden milli sporcular, yetkililer ve yakınları tarafından coşkulu bir şekilde karşılanırken, Denizlili sporcular Berfin Altan ve Şeydanur Kaplan için de Denizli Şehirler Arası Otobüs Terminalinde karşılama töreni düzenlendi. Ülkemize altın madalya kazandıran Golbol Milli Takımımızın Denizlili sporcuları Şeyda Nur Kaplan ve Berfin Altan, şehre gelişlerinde çiçeklerle karşılandı. Ankara'dan gelen otobüsten inen sporculara, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çiçek takdim edildi. Karşılama törenine, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ve diğer yetkililerle sporcuların aileleri ve yakınları katıldı.

MİLLİ SPORCULAR ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI