NBA PATENTLİ FORVET DENİZLİ’DE

Noah Thomasson ve Ja Von Franklin ile yollarını ayıran Merkezefendi Basket, son olarak İspanya Ligi ekiplerinden Joventut Badalona forması giyen tecrübeli forvet Tyler Cook’u kadrosuna kattı.

Basketbol Süper Ligi’nde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Merkezefendi Basket, transfer hareketliliği yaşanıyor. Yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Noah Thomasson ve Ja Von Franklin ile yollarını ayıran yeşil siyahlılar, yeni transferle kadrosunu güçlendirdi. Denizli ekibi NBA tecrübesi bulunan ve geçen yılı İspanya ekiplerinden Joventut Badalona takımında geçiren tecrübeli forvet Tyler Cook’u kadrosuna kattı. University of Iowa mezunu olan Cook kolej liginde son sezonunda 14,5 sayı 7,6 ribaund’la oynadı.

NBA’DA FORMA GİYDİ

2.03 boyunda 27 yaşındaki tecrübeli forvet Tyler Cook, Cleveland Cavaliers'a imza atarak Ocak 2020'de NBA'deki ilk maçına çıktı. NBA'de Denver Nuggets, Brooklyn Nets, Detroit Pistons ve Chicago Bulls takımlarında toplam 66 maçta forma giydi, ayrıca 2021'de All-G League Üçüncü Takımı'na seçildi ve 2023'te G League Next Up Game'de oynadı.

NBA PATENTLİ FORVET DENİZLİ’DE

EUROCUP’TA ÇEYREK FİNAL OYNADI

Geçtiğimiz sezona Avustralya’nın SE Melbourne takımında başlayan Cook, Kasım ayında İspanya ekiplerinden Joventut Badalona’ya transfer oldu. Eurocup’ta çeyrek final başarısı gösteren Cook burada 9.5 sayı ve 4.2 ribaund ortalaması yakaladı.