KADIN CİNAYETLERİNE KARANFİLLİ PROTESTO

Denizlispor taraftar grubu Yeşil Cephe, ‘Kadınlar insandır, biz insanoğlu!’ sloganıyla anlamlı bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza attı. Türkiye’de son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla grup üyeleri, Delikliçınar Meydanı'nda karanfil dağıttı.

Yeşil Cephe üyeleri, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin artması sebebiyle toplumda oluşan kaygılara dikkat çekmek için toplandı. Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Kadına yönelik şiddetin her türlüsünü kınıyor, bu acımasız olaylarda hayatını kaybeden kadınlarımızın ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Etkinlik, toplumsal farkındalığı artırmak ve kadın hakları konusunda duyarlılık yaratmak amacıyla gerçekleştirildi. Yeşil Cephe üyeleri, vatandaşlarla birebir görüşerek kadın hakları konusundaki farkındalığı artırmaya çalıştı.

KADIN CİNAYETLERİNE KARANFİLLİ PROTESTO

"HEPİMİZE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Gerçekleştirilen etkinlik ve son zamanlarda artan kadın cinayetleriyle ilgili denizliyeniolay.com’a açıklamalarda bulunan Yeşil Cephe Taraftarlar Derneği Başkanı Zeki Turan, tepkisini dile getirdi. Turan açıklamasında, “Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin son dönemde artış göstermesi toplumumuzun en büyük yaralarından biridir. Bu acımasız ve kabul edilemez olaylar, insanlık onuruna ve yaşam hakkına yapılmış en büyük saldırıdır. Kadınlarımızın hayatını hedef alan bu vahşi cinayetleri en güçlü şekilde kınıyor, kaybettiğimiz her bir vatandaşımızı derin bir üzüntüyle anıyoruz. Her bir kadın cinayeti, toplumda büyük bir boşluk bırakmakta, ailelerin hayatını altüst etmekte ve geleceğe dair umutlarımızı zedelemektedir. Bu şiddet sarmalına dur demek için hepimize büyük görevler düşüyor. Toplum olarak birlik içinde, bu tür vahşetlerin karşısında güçlü bir duruş sergilemeli, kadın haklarını savunmak için daha etkin adımlar atmalıyız. Kadınlarımızın güvenliğini sağlamak, onlara hak ettikleri değeri vermek ve bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için hem yasal düzenlemelerin sıkılaştırılması hem de toplumsal farkındalığın artırılması büyük önem taşımaktadır. Artık hiçbir kadının canı, şiddetin gölgesinde solmasın. Kadına yönelik şiddete "dur" demek hepimizin sorumluluğudur” diye konuştu.