ZİRAİ DRON DESTEĞİ
Tavas Belediyesi, zirai dron ile ilaçlama projesiyle çiftçilere destek oluyor, tarımda verimliliği artırmayı hedefliyor.

Tavas Belediyesi, ilçedeki çiftçilerin tarımsal üretimde verimliliğini artırmak amacıyla zirai dron ile ilaçlama çalışması başlattı. Proje, üreticilerin ilaç maliyetlerini düşürmeyi ve tarlalarda eşit ilaç dağılımı sağlamayı amaçlıyor.
ZİRAİ DRON İLE VERİMLİ İLAÇLAMA
Tavas Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında, zirai dronlar kullanılarak tarlalarda ilaçlama yapılıyor. Bu yöntemle, metrekare başına eşit ilaç dağılımı sağlanırken, üreticilerin ilaçlama masraflarında tasarruf edilmesi hedefleniyor. Zirai dron ile ilaçlama hizmetinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, Tavas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurması gerekiyor. Başvuru koşulları arasında, mahallede arazi toplulaştırmasının yapılmış olması, aynı ada ve parselde en az 10 dekar tarla bulunması ve minimum 30 dekar alanda üretim yapılması yer alıyor. Ancak, arazisinde yüksek gerilim hattı bulunan veya 5 dekarda birden fazla ağaç olan tarlalarda ilaçlama yapılamıyor. İlaçlama ücreti ise dekar başına KDV dâhil 55 TL olarak belirlendi.
“ÇİFTÇİLERİMİZE BÜYÜK DESTEK OLACAK”
Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, projenin başlangıcını duyurarak şu açıklamayı yaptı: “Tarımsal üretimde verimliliği artırarak üreticilerimize destek olmak amacıyla zirai dron ile ilaçlama yapma projesini hayata geçirdik. Bu proje Tavas için çağ açan bir hizmet. Bu projenin üreticilerimize büyük destek olacağına inanıyorum. Bu yenilikçi hizmetten faydalanmak isteyen çiftçilerimizin başvurularını bekliyoruz.”