54 YILDIR ELLER YAĞMUR İÇİN AÇILIYOR

Tavas'ın Kızılcabölük Mahallesinde geleneksel yağmur duası ve keşkek hayrı düzenlendi. Ellerin yağmur için duaya durduğu etkinlikte 40 kazan keşkek dağıtıldı.

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük Mahallesinde yıllardır bahar mevsiminde yağmur duası ve keşkek hayrı gerçekleştiriliyor. 1970 yılından beri devam ettiği bildirilen etkinlik bu yıl da unutulmadı. Ellezler Harmanyeri'nde yağmur duası ve keşkek hayrı için 40 kazan keşkek hazırlandı.

Günler öncesinde hazırlığı yapılan etkinlik için dün kesilen kurbanlar, kurulan kazanlarda gece boyunca pişirildi. Mahalleli kadın ve erkelerin elbirliği ile hazırladığı keşkeklerin sabah saatlerinden itibaren ikramına başlandı. 40 kazan keşkeğin dağıtıldığı etkinlikte eller semaya yağmur duası için kalktı.

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, Tavas Müftüsü Metin Çelebi, Belediye Başkan Yardımcısı  Osman Macit, Kızılcabölük Muhtarı Ömer Koseoğlu, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli'nin katıldığı yağmur duası ve keşkek hayrına çok sayıda vatandaş iştirak etti.

tavas kadir tatık