TATIK’TAN O DÜZENLEMEYE FARKLI BAKIŞ

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemenin halkın gerçek gündemini örtbas etmek için gündeme getirilmiş olabileceğini savundu. 

 

Sokak hayvanlarına ilişkin yeni yasa tasarısı TBMM’de büyük tartışmalarla birlikti görüşülüyor. Hayvanların itlafını da seçenekler arasına dahil eden yasa tasarısına yönelik Türkiye’deki sivil toplum örgütlerinden sert tepkiler gelmeye devam ederken Tavas’ın CHP’li Belediye Başkanı Kadir Tatık konuya farklı bir bakış açısı getirdi. 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda halkın yüzde 90’ının ekonomik olarak kan ağladığını hatırlatan Tatık, iktidarın gündemi değiştirmek amacıyla bu tasarıyı hazırlamış olabileceğini işaret etti.

Tatık hayvanları itlaf eden belediye olmayacaklarını belirterek; “Öncelikle şunu belirteyim, Ben fail bir belediye başkanı olmayacağım. Sokak hayvanları, en az bizim kadar yaşamayı hak ediyor! Doğru yönetilmesi halinde öldürmeden çözülür. Ancak düşünmeden edemiyorum; Bu çıkarılmak istenen yasa tasarısının arkasında gündemi meşgul etmek mi amaç? Acaba ülke nüfusunun yüzde doksanının (%90) ekonomik olarak kan ağlamasının ve dayatılan "BİZ YEDİK SİZ ÖDEYİN" baskısının ört bas edilmesi mi derdiniz?” ifadelerine yer verdi.