“BORÇLANMADIK, 24 MİLYON LİRA ÖDEME YAPTIK”

Tavas Belediyesi’ni 61 milyon lira ile borçla devralan başkan Kadir Tatık mecliste son mali tabloyu açıkladı. Tatık aldığı borçlanma yetkisini kullanmadığını, 24 milyon lira borç ödediğini açıkladı.

 

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Tavas Belediye Başkanlığını kazanan CHP’li Kadır Tatık’ın ilk icraatlarından biri borçları belediye binasına asmak olmuştu. 

AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık'tan görevi devralan Tatık, belediye borcunun 61 milyon 122 bin lira olduğunu duyurmuştu. 

BORÇLANMADIK,  24 MİLYON LİRA ÖDEME YAPTIK

Tavas Belediyesi’nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’na başkanlık eden Tartık, güncel borçlar hakkında bilgi verdi. Bir önceki ay kredi çekmek için meclisten onay aldığını söyleyen Başkan Tatık; “Kredi çekmedik. Herhangi bir kredi başvurusunda bulunmadık, borçlanmadık. Bugüne kadar bu hafta ödediklerimiz hariç totalde 24 milyon kadar ödeme yaptık. Cari borçlarımızı neredeyse dengeledik. Rahat nefes alabilecek hale gelmek üzereyiz. Henüz gelmedik ama gelmek üzereyiz. Doğru bir strateji ile ilerliyoruz. Bir yatırım yapmazsak kredi çekmeyeceğiz ancak yatırım yaparsak kredi çekeceğiz” diye konuştu.