TAVAS’TA 6 CADDENİN İSMİ DEĞİŞTİ

Tavas Belediye Meclisi ilçedeki 6 caddenin ismini değiştirdi. İsmet İnönü,Bülent Ecevit, Deniz Baykal’ın yanı sıra Mehmet Kocabatmaz ve Kasım Arslan isimleri caddeye verildi. Başkan Kadir Tatık, “Olaya siyasi olarak bakmayın” dedi.  

Tavas Belediye Meclisi ağustos ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kadir Tatık başkanlığında yapıldı. Oturumda ilçede bulunan 6 caddenin isminin değiştirilmesi görüşüldü. 

Denizli-Tavas Asfaltı Caddesi’nin ismi İnönü Caddesi, Hastane Caddesi’nin ismi Bülent Ecevit Caddesi, Sanayi Caddesi’nin ismi Deniz Baykal Caddesi, Eski Denizli Caddesi’nin ismi Kazım Arslan Caddesi, Çevreyolu Caddesi’nin ismi Prof. Dr. Mehmet Kocabatmaz Caddesi ve Merhum Belediye Başkanı Ramazan Köylü Caddesi’nin ismi Ramazan Köylü Caddesi olarak değiştirildi.

İsim değişikliğine ilişkin gündem maddesi Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

“BU İSİMLER GAYET MANTIKLI”

Meclis üyelerine seslenen Tatık; “Bu isimleri hepsi yaşamıyor. Yaşamayan insanların isimlerini vermeyi tercih ediyorum. Çünkü insan yaşarken hata yapabiliyor ama vefat ettikten artık ölümsüzleşiyor. İsimlerinin ölümsüzleşmesi için de bu tarz çalışmalar yapmak gerekiyor. Bunları bizim sağlamamız gerekiyor. Bizler de birer siyasetçiyiz. Mehmet Kocabatmaz bakanımız, Kazım Arslan vekilimiz Tavas’a hizmet etmiş insanlardır. Mart teskeresinde Deniz Baykal’ın bu ülkeye hizmeti var. Olaya siyaseten bakmayalım. İnönü, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanıdır. Ecevit, Kıbrıs Barış Harekatı’nın mimarıdır. Milliyetçiliği tartışılmayacak bir liderdir. Bu isimlerin gayet mantıklı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.