TAVAS’TA MANDIRA KURULACAK

Bir yıllık stratejik planı paylaşan Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, tarım sektörünün geliştirilmesi amacıyla ilçeye mandıra yapmak istediklerini ifade etti.

 

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Tavas Belediye Başkanlığını kazanmayı başaran CHP’li Kadır Tatık, görevi AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık'tan devralmıştı. 61 milyon 122 bin lira borçla belediyeyi devralan Başkan Tatık, 1 yıllık stratejik plan oluşturdu. 

Belirlediği plan doğrultusunda hareket eden Başkan Tatık, “1 yılın 4 ayını geçirdik. Öncelikle borçlarımızı kontrol altına almak istedik. Çünkü cari ödememiz yüksekti. Artık beyne pıhtı atmak üzereydi. Ona bir bypass tedavisi uygulamamız gerekiyordu. Onu yaptık. Şu anda 24 milyon gibi bir borç ödedik. Şu anda rahatladık sayılır. Meclisten borçlanmak için yetki aldık ama borçlanmadık. Turizm yolunu canlandırmak vasıtasıyla yeni bir sosyal alan tesisi yapıyoruz. Eski ceza evinin olduğu yer müze yapılmış. Orada hem kadın kooperatiflerinin kullanabileceği bir alan hem restoran hem de orada insanların vakit geçirebilecekleri bir kafe tarzı alan haline getiriyoruz. Çalışmamız devam ediyor. Alt yapı çalışması başladı. 1 ay içerisinde biter diye tahmin ediyorum. Festivale yetişmedi ama önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız” diye konuştu. 

TAVAS, KENT HAVASINA BÜRÜNSÜN 

Tavas’ın kent havasına bürünmesini istediğini belirten Başkan Tatık; “Bütün parkların çocukların kullanabileceği halde korunaklı ve tematik parklar haline getirilmesini istiyoruz. Tavas, kent havasına bürünsün istiyoruz. Bunun çalışmalarını yapacağız. Önceliğim Tavas’ın turizm yolundan faydalanması. Tavas’ın girişine trompet kavşağı genişletip insanların girmesini sağlayacak çalışma yapmak istiyorum. Amacım insanlar Tavas’a gelsin, Tavas’ta para harcasınlar. Tavas tanıtılsın istiyorum. Önümüzdeki stratejik planlarımızın en başında Tavas’ın tanıtılması ve oradan geçen günlük 13 bin 500 araç rakamından pay alsınlar istiyoruz” dedi. 

“TAVAS’TA MANDIRA YAPMAK İSTİYORUZ”

İlçedeki tarım sektörünün gelişmesi için çalışma gerçekleştireceklerini belirten Başkan Tatık; “Ben tabi ki tarıma yönelik yatırım yapmak istiyorum. Tavas’ta mandıra yapmak istiyorum. Öncelikle Adliye’nin karşısında bir alan var. Büyükşehir Belediyesi ile ortak da yapılabilinir, biz de yapabiliriz. Orayı aldık. Orada inşaat yapacağız ve satacağız. Oradan para kazanacağız. Ondan sonra hal binamız ve belediye binamızı da taşıyacağız. Bankaları getireceğiz. Orada da para kazanacağız. Öncelikle gelir arttırıcı faaliyetlerle Tavas halkının daha refah seviyede yaşaması için çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı. 

TAVAS BAKLAVASI İMALATI YAPILACAK

Güney Ege Kalkınma Ajansı’na SOGEP projesi başvurduklarını hatırlatan Başkan Tatık; “Şu anda Sanayi Bakanlığı’na giden tek giden proje, bizim projemiz oldu. Ön onayı aldık. Mistik ve tarihi bir evde baklava imalatı yapıp, ana yol kenarında kadın kooperatifleri vasıtasıyla satışını gerçekleştireceğiz. 5 milyon 660 bin liralık bir projeydi. Bu ayın 15’inde sonuçlanmasını bekliyorum. O da sonuçlanırsa onu da hayata geçireceğiz. Kadınlarla, çocuklarla, gençlerle, Tavas halkıyla, çiftçisiyle, köylüsüyle ötekileştirmeden, insanları siyasi bir zemine itmeden, dostça ve kardeşçe bir Tavas hayal ediyoruz” dedi.