6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ikinci yıldönümünde 11 ilde anma törenleri düzenlendi. Depremin meydana geldiği saat 04.17'de saygı duruşunda bulunulurken, dualar okundu ve hayatını kaybedenler özlemle anıldı.

65 SANİYE SAYGI DURUŞU
Türkiye, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılmış, 11 ilde büyük yıkımlar meydana gelmişti. Resmi rakamlara göre, 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiği felaketin yıldönümünde anma törenleri gerçekleştirildi.
Depremin etkilediği Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Elazığ'da saat 04.17'de vatandaşlar 65 saniye saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı okundu ve dualar edildi.
KAHRAMANMARAŞ'TA DUYGU DOLU ANLAR
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, Osman Sayın Spor Salonu önünde toplanan depremzedeler, "Unutmadık" ve "Saygı ve özlemle anıyoruz" yazılı dövizleri yere sererek üzerlerine karanfil bıraktı. Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edilirken, yakınlarını kaybeden depremzedeler duygu dolu konuşmalar yaptı.
Depremde büyük yıkım yaşayan Ebrar Sitesi'nin bulunduğu alana gelen aileler, ateş başında nöbet tuttu. Depremde hayatını kaybedenler için Kapıçam Şehir Mezarlığı'nda kabir ziyaretleri gerçekleştirildi.
GAZİANTEP'TE ANMA TÖRENİ
Gaziantep’te, 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşanan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nde anma programı düzenlendi. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve vatandaşların katıldığı programda, enkaz alanına yürüyüş yapıldı.
Sessiz gerçekleştirilen yürüyüşün ardından dualar okundu. Katılımcılar, hayatını kaybedenleri anarken gözyaşlarına hakim olamadı.
HATAY’DA "SESSİZ YÜRÜYÜŞ" VE KIRMIZI KARANFİLLER
Hatay’da düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında, Vali Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve vatandaşlar, Atatürk Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.
Depremin meydana geldiği saat 04.17’de saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. 3 semavi dinin temsilcileri de dualar etti. Daha sonra Asi Nehri’ne kırmızı karanfiller bırakıldı.
Merkez Defne ilçesinde ise "Unutmadık" yazılı platform kuruldu. Katılımcılar burada kayıplarını anarken, dilek fenerleri uçuruldu.
İSKENDERUN'DA DİNİ TEMSİLCİLERİN KATILIMIYLA ANMA
İskenderun ilçesinde Anıt Alanı’nda saat 04.17’de düzenlenen anma töreninde, saygı duruşu ve Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Programda, üç semavi dinin temsilcileri tek tek dua etti.
OKULLAR TATİL EDİLDİ, ETKİNLİKLER DURDURULDU
Depremin ikinci yıldönümünde birçok ilde eğitim ve kamu etkinlikleri durduruldu. Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'da okullar tatil edildi. Depremzedeler için çadırlarda çorba, pilav ve çay ikramında bulunuldu.