OTOBAN ÇİFT YÖNLÜ TRAFİĞE KAPATILDI

İzmir'in Çeşme ilçesinde öğle saatlerinde zirai bir alanda başlayan ve kısa sürede ormanlık bölgelere yayılan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyor. Yangın nedeniyle Çeşme Otoyolu çift yönlü olarak trafiğe kapatılırken, Germiyan Köyü tamamen boşaltıldı.

Yangın, Çeşme'nin Ildır Mahallesi'nde zirai arazide çıktıktan sonra hızla ormanlık alana sıçradı ve ardından çevresindeki yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başladı. Tedbir amaçlı olarak Ildır Mahallesi'nin bir kısmı ile Germiyan ve Nohutalan mahalleleri tahliye edildi.

Çeşme'deki yangın nedeniyle ulaşımda aksama yaşanıyor.

İzmir-Çeşme Otoyolu'nda Çeşme yönünde Zeytinler gişeleri, İzmir yönünde ise Alaçatı gişeleri mevkilerinde yol ulaşıma kapatıldı.

Eski Çeşme Yolu'nda da Çeşme'den Urla yönünde Kutlu Aktaş Barajı, Urla'dan Çeşme yönünde ise Zeytinler Kavşağı mevkilerinde araç geçişlerine izin verilmiyor.

Çeşme'ye ulaşımın İYTE kavşağından Karaburun ve Ildır güzergahı üzerinden sağlandığı bildirildi.