SOĞUK SAVAŞ PROGRAMI SUNUCUSU BOĞAÇ SOYDEMİR VE KONUK ENES AKGÜNDÜZ’E GÖZALTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, YouTube’da yayınlanan Soğuk Savaş programındaki bir içerik nedeniyle sunucu Boğaç Soydemir ve program konuğu Enes Akgündüz hakkında gözaltı kararı verdi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, sosyal medyada paylaşılan bir video içeriğinde “İçki tüm kötülüklerin anasıdır” hadisi üzerinden Hz. Muhammed ile ilgili halkı tahrik edici ve nefret söylemine yönlendirici ifadeler kullanıldığının tespit edildiği bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“‘Soğuk Savaş’ rumuzlu sosyal medya hesaplarından yayımlanan ve sosyal mecralarda dolaşıma sokulan bir video içeriğinde, ‘İçki Tüm Kötülüklerin Anasıdır’ hadisi şerifi üzerinden Peygamberimiz Hz. Muhammed ile alakalı halkı tahrik edici ve nefret söylemine yönlendirici nitelikte paylaşımlar yapıldığının tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca Türk Ceza Kanunu’nun 216/1. maddesi uyarınca ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama’ suçundan re’sen soruşturma başlatılmış olup, programı sunan Boğaç Soydemir ve programa konuk olan Enes Akgündüz isimli şahıslar hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.”
SOYDEMİR ÖZÜR DİLEMİŞTİ
Boğaç Soydemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu içerik nedeniyle özür diledi. Soydemir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Geçtiğimiz günlerde yaptığım bir şaka ile kırdığım insanlardan özür dilemek istiyorum. Böyle bir niyetim kesinlikle yoktu. Normalde kendi yaptığım şakalarda hassasiyet göstermeye özen gösteriyorum. Ancak o sırada izleyicilerden gelen şakalara geçmiştik ve ben de o şakayı ilk defa o sırada okudum. O an için basit bir kelime şakası sandım fakat sonrasında üzerine düşünmem gerekirdi. Arkadaşlarım uyarınca fark ettim. Haklısınız. Bunun için özür diliyorum. İlgili kısmı yayından kaldırdık.”