MANIFEST SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Manifest Grubu’nun Küçükçiftlik Park’taki konseriyle ilgili yürütülen “teşhircilik” soruşturmasını tamamladı. Savcılık, grup üyeleri ile bir kişi hakkında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep etti.

KONSERDEKİ DANS FİGÜRLERİ SUÇ UNSURU SAYILDI
İddianamede, 6 Eylül’de Şişli Harbiye’deki Küçükçiftlik Park’ta gerçekleştirilen halka açık konserde sahnede yapılan dans ve gösterilerin, “toplumun ortak edep duygularını ihlal ettiği” belirtildi. Sanıkların dans figürlerinin ve kıyafetlerinin, “toplum kültürünün önemli bir parçası olan edep, iffet, ar ve haya duygularına saldırı niteliğinde olduğu” kaydedildi.
Savcılık, bu hareketlerin özellikle çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etki yaratabileceğini değerlendirerek, “suça konu eylemlerin cinsel nitelik taşıdığı ve toplumun ortak mahremiyet algısını zedelediği” tespitinde bulundu.
SOSYAL MEDYA YAYINLARI “ALENİYET” UNSURUNU OLUŞTURDU
İddianamede, konser görüntülerinin sosyal medya ve çeşitli platformlarda yayılmasıyla olayın aleniyet kazandığına dikkat çekildi. Bu durumun, çocuklar da dahil olmak üzere çok sayıda kişiye ulaşması nedeniyle suçun kamuya açık şekilde işlendiği değerlendirildi.
Sanıkların savunmalarında görüntülerdeki kişilerin kendileri olduğunu kabul ettikleri belirtilerek, “sanıkların dans figürleri ve sahne kıyafetleriyle teşhircilik suretiyle hayasızca hareketlerde bulundukları” ifade edildi.
7 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI
İddianamede, grup üyeleri Ayça Dalaklı, Esin Bahat, Hilal Yelekçi, Lidya Pınar, Mina Solak, Sueda Uluca ve Zeynep Sude Oktay hakkında “teşhir suretiyle hayasızca hareketlerde bulunma” suçundan 6’şar aydan 1’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Sanıkların yargılanması, ilerleyen günlerde İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “basit yargılama” usulüyle dosya üzerinden yapılacak.