ÜNLÜ SPİKER ELA RÜMEYSA CEBECİ TUTUKLANDI

İstanbul'da yürütülen uyuşturucu soruşturmasında spiker Ela Rümeysa Cebeci tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmanın kilit ismi Sercan Yaşar ise savcılıktaki ifadesinde etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülen uyuşturucu soruşturması genişleyerek devam ederken dosyada önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınıp serbest bırakılan ancak soruşturma süreci kapsamında ifade vermek üzere yeniden adliyeye gelen spiker Ela Rümeysa Cebeci hakkında karar verildi. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan detaylı incelemeler sonucunda, Cebeci’nin saçından alınan numunede uyuşturucu madde tespit edildiği raporlara yansıdı.

KULLANIMI KOLAYLAŞTIRMA SUÇLAMASI

Savcılık makamında ifadesi tamamlanan Ela Rümeysa Cebeci, işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkan ünlü spiker hakkında, dosyadaki mevcut deliller ve Adli Tıp raporu değerlendirilerek hüküm kuruldu. Mahkeme, Cebeci’nin "Uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi.

KİLİT İSİM İTİRAFÇI OLDU

Soruşturmanın bir diğer kritik aşaması ise daha önce tutuklanan sosyal medya fenomeni ve işletmeci Sercan Yaşar ile ilgili süreçte yaşandı. İfadesi alınmak üzere dün cezaevinden adliyeye getirilen Yaşar, savcıya verdiği ifadede soruşturmaya dair bildiklerini anlattı. Savcılık, Sercan Yaşar'ın "etkin pişmanlık hükümlerinden" faydalanma talebini kabul ederek şüphelinin tahliyesine karar verdi.

İKİ İSİM HAKKINDA YAKALAMA

Soruşturmayı derinleştiren savcılık makamı, dosya kapsamında adları geçen Kasım Garipoğlu ve Burak Ateş hakkında da yeni bir hukuki süreç başlattı. Yetkili merciler, her iki isim için "uyuşturucu madde temin etme", "kullanımını kolaylaştırma ve kullanma" suçlarını işledikleri gerekçesiyle yakalama kararı çıkardı. Emniyet güçlerinin haklarında karar bulunan şahıslara yönelik çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

YEDİ KİŞİDE POZİTİF SONUÇ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla ilerleyen soruşturmada, şüphelilerden temin edilen biyolojik örneklerin analiz sonuçları da netleşmeye başladı. Aralarında spiker Ela Rümeysa Cebeci'nin de yer aldığı toplam 10 şüpheliden alınan saç ve kan örneklerinin Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemesi sonucunda, 7 kişinin test sonucunun pozitif olduğu tespit edildi. Daha önceki safhalarda 8 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda, aralarında Mehmet Akif Ersoy’un da bulunduğu 4 zanlı mahkemece tutuklanmıştı.