GALATASARAY DEVLER LİGİ'NDEN ELENDİ

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş mücadelesinde İngiliz ekibi Liverpool'a konuk olan Galatasaray, sahadan 4-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Toplam skorda 4-1 geriye düşen sarı-kırmızılı ekip Avrupa macerasını noktalarken, ev sahibi takım adını çeyrek finale yazdırdı.

Avrupa futbolunun en üst düzey organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş aşamasında kritik bir karşılaşma geride kaldı. İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool, ev sahibi avantajını kullanarak Anfield Stadyumu'nda Galatasaray'ı konuk etti. Tur atlayacak ekibi belirleyecek olan bu rövanş müsabakası, İngiliz ekibinin 4-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

GOLLER PEŞ PEŞE GELDİ

Karşılaşmaya kendi seyircisi önünde başlayan Liverpool, maçın ilk yarısında 25. dakikada Szoboszlai'nin attığı golle skorda 1-0 öne geçti. İkinci yarıda hücum organizasyonlarını hızlandıran İngiliz temsilcisi, 51. dakikada Ekitike ve hemen ardından 53. dakikada Gravenberch'in fileleri havalandırmasıyla farkı üçe çıkardı. Maçın sonucunu tayin eden gol 62. dakikada Mohamed Salah'tan gelirken, Liverpool takımının 56. dakikada bulduğu bir başka gol ise ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

ÇEYREK FİNALDEKİ RAKİP PSG

Alınan bu sonucun ardından eşleşmenin toplam skorunda 4-1 geriye düşen Galatasaray, Şampiyonlar Ligi organizasyonuna son 16 turunda veda etti. Sahadan dört farklı galibiyetle ayrılan Liverpool ise bu skor avantajıyla birlikte adını turnuvanın çeyrek finaline yazdıran taraf oldu. İngiliz temsilcisinin çeyrek final aşamasındaki rakibi ise Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain olarak belirlendi.