GÜLİSTAN DOKU DOSYASINDA MEZAR BULUNDU
Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında, gizli tanık beyanıyla ulaşılan noktada mezar yeri tespit edildi. Yer altı görüntüleme cihazlarıyla yapılan çalışmalarda, cesedin gömüldüğü ve daha sonra başka bir alana taşındığına dair bulgulara rastlandı.
Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Cansu koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, Pertek ilçesi Koçpınar köyünde cihazların uyarı vermesi üzerine şüpheli bir boşluk belirlendi. Hazırlanan raporda; 1,70 metre uzunluğundaki boşluğun bir mezar görüntüsüne benzediği, cesetle birlikte bir çanta ve silahın gömülmüş olabileceğine dair oksitlenme emareleri tespit edildiği kaydedildi.
BAZ KAYITLARI ŞÜPHELİLERİ DOĞRULADI
Dosyaya giren teknik analizlerde, şüpheliler Mustafa Türkay Sonel, Zeinal Abakarov ve Umut Altaş'ın telefonlarının olaydan önce ve sonra aynı bölgelerde sinyal verdiği kesinleşti. Özellikle ABD’ye kaçan Umut Altaş’ın, Doku’nun son görüldüğü noktada saatlerce sabit kaldığı, ardından valinin oğlu Sonel ve koruma Şükrü Eroğlu ile aynı bölgede buluştuğu baz istasyonu verileriyle raporlandı.
ARAMALAR MAĞARALARA KAYDIRILDI
Gizli tanık "Şubat", Doku’nun silahla vurularak öldürüldüğünü ve cesedinin yerinin iki kez değiştirildiğini iddia etti. Bu kapsamda ekipler, 17 farklı noktada ve 40 kilometrelik alanda tarama gerçekleştirdi. Cesedin terör örgütü tarafından kullanılan mağaralara taşınmış olma ihtimali üzerine bu bölgelerdeki incelemeler derinleştirildi. Soruşturma kapsamında aralarında eski Vali Tuncay Sonel’in de bulunduğu 12 kişi tutuklu bulunuyor.




