VENEZUELA'DAKİ DEPREMLERDE ÖLÜ SAYISI 1450'YE YÜKSELDİ

Venezuela'da 24 Haziran'da peş peşe meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerde can kaybı 1450'ye ulaştı. On binlerce kişinin hala kayıp olduğu bölgede, arama kurtarma çalışmaları 25 binden fazla personelin katılımıyla devam ediyor.

Venezuela'da 24 Haziran'da yaşanan depremlerin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürerken, afetin bilançosu ağırlaşıyor. Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez, felakette hayatını kaybedenlerin sayısının 1450'ye, yaralı sayısının ise 3 bin 150'nin üzerine çıktığını açıkladı.

Depremlerin yarattığı yıkıma ilişkin güncel verileri paylaşan Rodriguez, 774 binanın çöktüğünü ve 12 bin 721 kişinin yerinden edildiğini belirtti. Bölgede 25 binden fazla görevlinin katılımıyla arama kurtarma faaliyetlerinin aralıksız sürdürüldüğü, enkaz altında kalan on binlerce kişinin ise halen kayıp olduğu ifade edildi.

PEŞ PEŞE İKİ BÜYÜK SARSINTI

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, 24 Haziran'daki sarsıntılar 39 saniye arayla kaydedildi. Merkez üssü Yaracuy eyaletine bağlı Yumare kentinin 23 kilometre güneydoğusu olan ilk depremin büyüklüğü 7,5, San Felipe kentinin 24 kilometre kuzeydoğusundaki ikinci sarsıntının büyüklüğü ise 7,2 olarak ölçüldü.

Yumare'de 10, San Felipe'de ise 21,9 kilometre derinlikte gerçekleşen depremlerin ardından artçı sarsıntılar da sürüyor. Dün merkez üssü Aragua eyaletine bağlı El Limon bölgesinin 35 kilometre kuzeydoğusu olan 4,8 büyüklüğünde yeni bir sarsıntı daha kaydedildiği bildirildi.