AHBAP SORUŞTURMASINDA ÜÇ ÜNLÜ İSİM İFADE VERDİ

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada gazeteci Uğur Dündar, müzisyen Hayko Cepkin ve oyuncu Elçin Sangu ifade verdi. Üç ismin Haluk Levent ve dernekle ilişkilerine dair beyanları ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Ahbap Derneği soruşturması kapsamında Uğur Dündar, Hayko Cepkin ve Elçin Sangu’nun savcılıkta ifadeleri alındı. Soruşturmada, aralarında derneğin kurucusu Haluk Levent’in de bulunduğu 28 şüphelinin tutuklu olduğu bildirildi.

DÜNDAR: ŞAHSİ YAKINLIĞIM YOK

Gazeteci Uğur Dündar, Haluk Levent ile şahsi bir yakınlığının bulunmadığını belirtti. Dündar, 2017 yılında Ahbap İyilik Hareketi hakkında Levent’e tavsiyelerde bulunduğunu ifade ederek, “Para işlerine karışma, geçmişin senin önüne çıkar, iyi niyetinin gölgelenmesine izin verme.” dediğini aktardı.

Dündar, Ahbap Derneği’nin merkezine hiç gitmediğini, Levent ile görüşme kaydının bulunmadığını ve derneğin yardım faaliyetlerini koordine etmediğini söyledi.

CEPKİN: MADDİ KONULARDA GÜVENMEM

Müzisyen Hayko Cepkin, Levent’i uzun yıllardır tanıdığını ancak aralarında herhangi bir para trafiği bulunmadığını belirtti. Cepkin, “Haluk Levent’i uzun yıllardır tanırım ve maddi konularda kendisine güvenmem. Ahbap Derneği’ne Haluk Levent’ten bağımsız olarak güveniyordum.” ifadelerini kullandı.

Cepkin, derneğe bağış yapmadığını, yöneticilerle bağlantısının bulunmadığını ve bağış yapılmasına yönelik herhangi bir paylaşımda bulunmadığını kaydetti.

SANGU: 100 BİN LİRA BAĞIŞLADIM

Oyuncu Elçin Sangu ise deprem döneminde yardım faaliyetlerine katılmak amacıyla Ahbap Derneği’nin merkezine gittiğini ve Haluk Levent ile ilk kez burada yüz yüze tanıştığını söyledi. Sangu, işbirliği yaptığı markalardan ihtiyaç malzemesi talep ettiğini ve derneğin hesabına 100 bin lira bağış yaptığını belirtti.

Sangu, yaşananlar nedeniyle üzgün olduğunu ifade ederek, insanların yardım etme duygusunu kaybetmesinden endişe duyduğunu söyledi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Soruşturmanın “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlamaları kapsamında yürütüldüğü bildirildi. MASAK raporları, hesap hareketleri ile teknik ve fiziki takip çalışmalarında şüphelilerin mali profilleriyle uyumsuz para hareketleri tespit edildiği öne sürüldü.

Gözaltına alınan 54 şüpheliden 28’inin tutuklandığı, derneğin ve bazı şüphelilerin mal varlıklarına el konulduğu aktarıldı. Ahbap Derneği’nin mal varlığını yönetme yetkisinin de mahkeme kararıyla kayyuma devredildiği belirtildi.