ERDOĞAN’DAN ELON MUSK'A: TÜRKİYE'DE TESLA FABRİKASI KUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla'nın yedinci fabrikasının Türkiye'de kurulması için Elon Musk'a çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla'nın yedinci fabrikasının Türkiye'de kurulması için Elon Musk'a çağrıda bulundu.

NEW YORK'TA ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları vesilesiyle bulunduğu ABD'nin New York kentinde, Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk ile bir araya geldi. Bu kapsamda, Erdoğan, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek olan Teknofest'e Musk'ı davet etti.

TÜRKİYE'NİN TEKNOLOJİK ATILIMLARI VE İŞBİRLİĞİ İMKANLARI

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın görüşmede Musk'a Türkiye'nin teknoloji alanındaki gelişmelerinden, Dijital Türkiye Vizyonu'ndan ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'nden bahsettiği belirtildi. Ayrıca, Türkiye'nin uzay programı çerçevesinde SpaceX ile işbirliği imkanlarının olabileceğini ifade etti.

TESLA'NIN YEDİNCİ FABRİKASI TÜRKİYE'DE Mİ OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOGG ile birlikte Türkiye pazarına giren Tesla'nın yedinci fabrikasının Türkiye'de kurulması için Musk'a çağrıda bulundu. Bu çağrı, Türkiye'nin otomotiv ve teknoloji alanındaki potansiyelini göstermesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

TESLA'NIN MEVCUT FABRİKALARI

Tesla'nın şu anki en büyük fabrikası, ABD'nin California eyaletinde bulunan Fremont fabrikasıdır. 2010 yılında açılan bu fabrika, Tesla'nın kuruluşundan 7 yıl sonra faaliyete geçti. Model S, 3, X ve Y tipi araçların üretildiği bu fabrika, 511 bin metrekare alana sahip. Ayrıca, bu fabrikada 17 binden fazla kişi istihdam edilmektedir.