Karatay'dan Kabızlık Sorununa Doğal Çözüm

Türkiye'de kabızlık pandemisi olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, kabızlığı doğal yoldan çözmenin yolunu açıkladı.

 

Kabızlığa Doğal Çözüm Önerisi

Sağlık alanında önemli uyarılarıyla tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, kabızlık sorununa karşı en etkili ve doğal ilacın zeytinyağı olduğunu belirtti. Karatay, kabızlığın Türkiye'de ciddi bir sağlık problemi olduğunu ve bu soruna karşı hızlı etki gösteren doğal bir çözüm önerdi.

Zeytinyağı Kabızlığı Anında Kesiyor

Karatay, "Probiyotik olan doğal zeytinyağı bağırsaklardaki dost bakterileri besler ve çoğalmasını sağlar. Onların çoğalması sağlıklıdır. Kronik kabızlığı olan hastalar sabah ve akşam kabızlığın derecesine göre bir kahve fincanı zeytinyağı içmelidir. Kabızlık çok şiddetliyse 6 saatte bir içilmelidir. Zeytinyağı, en doğal probiyotik ve anti inflamatuar ilaçtır." ifadelerini kullandı.

zeytinyağı

Türkiye'de Kabızlık Pandemisi

Ünlü profesör, Türk halkının kabızlık sorunu ile karşı karşıya olduğunu ve bu durumun ekmek, makarna, mantı ve börek gibi besinlerin aşırı tüketilmesi, hareketsizlik ve yeterli miktarda su içilmemesi gibi faktörlere bağlı olduğunu belirtti.

Zeytinyağının Faydaları

Zeytinyağı, polifenoller açısından zengin olması, kalp sağlığını desteklemesi, felç riskine karşı koruması ve kilo kaybına yardımcı olması gibi birçok fayda sağlıyor. Ayrıca cilt ve saç sağlığı için de oldukça faydalı. Ciltte kırışıklık oluşumunu engelleyip, sivilce ve akneyi önlerken, saç derisini nemlendirip, saç dökülmesini engelliyor ve saçların sağlıklı görünmesini sağlıyor.