GALATASARAY'IN MANCHESTER UNİTED ZAFERİ

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ı 3-2 mağlup ederek hem maddi hem de manevi anlamda büyük bir zafer kazandı."

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda mücadele eden Galatasaray, İngiltere'nin köklü kulüplerinden Manchester United'ı deplasmanda 3-2'lik skorla mağlup etti. Bu galibiyet, sarı-kırmızılı ekibin Şampiyonlar Ligi'ndeki puanını 4'e yükseltti ve Manchester United'ı iki maçta da mağlubiyetle tanıştırdı.

MAÇIN ÖNE ÇIKANLARI

Galatasaray'ın gollerini Zaha, Kerem Aktürkoğlu ve İcardi kaydetti. Manchester United'ın gollerini ise Danimarkalı forvet Höjlund attı. Maçın ardından Galatasaraylı taraftarlar, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde buluşarak bu büyük zaferi kutladılar.

MADDİ KAZANÇ

Galatasaray, bu sezon Avrupa'da şimdiye kadar elde ettiği gelirle kasasını 28.5 milyon euro ile doldurdu. Sarı-kırmızılı ekibin Süper Lig'de elde ettiği şampiyonluk geliri 3.3 milyon euro iken, sadece Kopenhag beraberliği ve Manchester United galibiyeti ile 3.7 milyon euro kazanarak bu rakamı geçti.

TÜRKİYE'DE SEVİNÇ RÜZGARI

Galatasaray'ın bu büyük zaferi, Türkiye genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Özellikle Zonguldak'ın Devrek ilçesinde maçın bitiş düdüğüyle birlikte sokaklara dökülen taraftarlar, oyun havaları eşliğinde galibiyeti kutladı. Bu coşkulu anlar, birçok vatandaş tarafından kaydedilerek sosyal medya üzerinden paylaşıldı.