KURU ÖKSÜRÜĞE KARŞI CANAN KARATAY'DAN ÖNEMLİ UYARILAR

Prof. Dr. Canan Karatay, kuru öksürüğe karşı alınabilecek doğal önlemleri ve besinleri sıraladı.

Sağlıklı beslenme konusunda birçok kişiye rehberlik eden Prof. Dr. Canan Karatay, soğuk havaların etkisiyle artan kuru öksürüğe dikkat çekti. Özellikle bu dönemde yetişkinlerde ve çocuklarda sıkça görülen bu duruma karşı alınabilecek önlemleri ve tüketilmesi gereken besinleri açıkladı.

"HEMEN DOKTORA KOŞMAYIN"

Karatay, "Bu havalarda çok sık görülen kuru öksürük başladığında hemen doktora koşmayın. Antibiyotik almayın. Gargara yapabilirsiniz, buhar banyosu yapabilirsiniz." dedi ve ekledi: "Tüm bunları yaparken doğal D vitamini olarak kelle paça tüketebilirsiniz. Bağışıklık sistemini güçlendirir, yaraları düzeltir."

KURU ÖKSÜRÜĞE KARŞI CANAN KARATAY'DAN ÖNEMLİ UYARILAR

DOĞAL BESİN ÖNERİLERİ

Kelle paça tüketmeyi tercih etmeyenler için alternatif olarak kemik suyu önerisinde bulunan Karatay, "Kelle paça deyince kolesterol yükselecek diye korkmayın. Bir yiyecekle kolesterol yükselmez. Kolesterolden korkmayın." ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Bol kolesterol içeren besinler tüketin. Yumurta, balık ve balık yağı bu besinler arasında. Aynı zamanda zeytinyağıyla gargara yapmak ve ağzı yıkamak boğazlara iyi gelecektir." şeklinde konuştu.