TÜRKİYE, HIRVATİSTAN'I MAĞLUP ETTİ

A Milli Takımımız, Hırvatistan'ı 1-0'lık skorla mağlup ederek EURO 2024 için büyük bir avantaj elde etti.

A Milli Takımımız, Hırvatistan'ı 1-0'lık skorla mağlup ederek EURO 2024 için büyük bir avantaj elde etti.

OPUS ARENA'DA HEYECANLI MÜCADELE

EURO 2024 Elemeleri D Grubu 6. maçında Hırvatistan ile A Milli Takımımız kozlarını paylaştı. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçta, Ay-Yıldızlı ekibimiz 1-0'lık skorla galip geldi. Kırmızı-beyazlı ekibimize galibiyeti getiren golü 30. dakikada Barış Alper Yılmaz attı. Bu galibiyetle A Milli Takımımız, puanını 13'e yükselterek grup liderliğine oturdu.

MAÇIN ÖNE ÇIKAN ANLARI

A Milli Takımımız, maçın başından itibaren etkili bir oyun sergiledi. 2. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın vuruşunu Hırvat kaleci Dominik Livakovic kornere çeldi. 8. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun şutunu yine Livakovic zorlukla kurtardı. 13. dakikada Kerem Aktürkoğlu, Livakovic'le karşı karşıya kaldı ancak golle sonuçlanmadı. Maçın 30. dakikasında Barış Alper Yılmaz, Livakovic'in hatalı çıkışını değerlendirerek takımımızı 1-0 öne geçirdi.

TÜRKİYE, HIRVATİSTAN'I MAĞLUP ETTİ

MONTELLA'NIN İLK MAÇI

Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı'nın başındaki ilk maçına Hırvatistan karşısında çıktı. Montella, takımını sahaya Uğurcan Çakır, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Cenk Özkacar, Salih Özcan, İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, İrfan Can Kahveci, Barış Alper Yılmaz ilk 11'iyle sürdü.

BAKAN AŞKIN BAK TRİBÜNDE

A Milli Takım'ın Hırvatistan ile oynadığı karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tribünden izledi. Bakan Bak, maçı diğer önemli isimlerle birlikte takip etti.

 

TÜRKİYE, HIRVATİSTAN'I MAĞLUP ETTİ

OPUS ARENA TARİHİNDE BİR İLK

Hırvatistan Milli Takımı, Opus Arena'daki ilk milli maçına Türkiye karşısında çıktı. Açılışı Haziran 2023'te yapılan NK Osijek kulübünün stadı, Hırvatistan'ın en yeni ve modern stadı olarak biliniyor.

HIRVATİSTAN'DA DEĞİŞİKLİKLER

Hırvatistan Milli Takımı, son oynadıkları Ermenistan maçına göre ilk 11'inde 4 değişiklik yaptı. Sakat oyuncuların yerine yeni isimler sahada yer aldı.