POLAT ÇİFTİNİN MAL VARLIKLARINA EL KONULDU!

Vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelen Dilan ve Engin Polat'ın tüm mal varlıklarına el konulduğu açıklandı.

Vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelen Dilan ve Engin Polat'ın tüm mal varlıklarına el konulduğu açıklandı.

Son dakika haberine göre, son zamanlarda iş yerlerine yapılan silahlı saldırılarla gündeme gelen Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında vergi kaçırma iddiaları bulunuyor. Bu iddiaların ardından çiftin tüm mal varlıklarına el konulduğu ve yurt dışına çıkış yasağı getirildiği belirtildi.

SİLAHLI SALDIRI VE MADDİ HASAR

Ataşehir'de bulunan Dilan Polat'a ait polikliniğe kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, güzellik merkezinde maddi hasar meydana geldi.

MASAK'TAN ÇARPICI RAPOR

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Dilan Polat ve eşi hakkında kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları üzerine bir rapor hazırladı. Rapor, Polat'la ilişkilendirilen şirketlerin şaibeli ilişkileri ve naylon fatura kesme iddialarını içeriyor.

RAPORDA DİKKAT ÇEKEN İDDİALAR

MASAK'ın raporunda, Polat ve eşi Engin Polat'ın banka, kripto varlık ve elektronik para kuruluşları işlemlerinin askıya alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, Polat ve akrabalarının şirketlerinin tek elden yönetildiği ve suç gelirlerini akladıkları iddiası da raporda yer aldı.

ARAŞTIRMALAR DERİNLEŞİYOR

Araştırmalar, Dilan Polat ve 7 akrabasının sahibi olduğu 16 şirketi kapsıyor. Bu şirketler, güzellik kozmetik sanayi, estetik ve sağlık hizmetleri, mühendislik, inşaat ve mücevherat alanlarında faaliyet gösteriyor. Polat'ın güzellik merkezinin 46 ilde hizmet verdiği ve kozmetik ürünlerinin online satışının yapıldığı belirtildi.

NAKİT HAREKETLERİ VE İDDİALAR

Tespitlere göre, Polat ailesiyle ilişkili kişilerce nakit çekilen tutarların büyük bir kısmı, aynı gün içerisinde Dilan Polat'ın eşi Engin Polat'ın şahsi banka hesabına ya da Engin Polat'ın şirketinin banka hesaplarına yatırıldı. Bu tutarın yaklaşık 250 milyon lira olduğu belirtildi.