CANAN KARATAY'DAN "VÜCUTTA ASİT" UYARISI!

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, vücutta asit oranının yüksek olmasının birçok sağlık sorununa yol açtığına dikkat çekti.

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, vücutta asit oranının yüksek olmasının birçok sağlık sorununa yol açtığına dikkat çekti.

ASİT ORANI YÜKSEK VÜCUTTA NELER OLUYOR?

Prof. Dr. Canan Karatay, "Halsizlik, baş ağrısı, tansiyon yüksekliği, uykusuzluk, sinirlilik, el titremesi, sık sık enfeksiyon geçirme, yüzde akne çıkması, adet bozuklukları ve seks hormonlarının altüst olması. Asit hakikaten vücudu bu hale getiriyor. Asit oranı yüksek olan vücutta bütün hastalıkların temeli çok daha hızlı atılıyor ve gelişiyor" dedi.

KIŞ AYLARINDA DİKKAT!

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte, "Kış aylarındayız, bu kişiler sık sık grip olabilir. Kolumuza sıvı vurduracağımıza vücudu alkali yapmaya çalışmamız lazım. Alkali gargara çok önemli. İngiliz karbonatı içmek de öyle. Sirke ve limon da vücutta alkali yapar" uyarısında bulundu.

CANAN KARATAY'DAN "VÜCUTTA ASİT" UYARISI!

"ŞEKER, EN TATLI ZEHİR"

Vücutta asit oranının yüksek olmasının hazımsızlık, şişkinlik ve gaz gibi sorunlara neden olduğunu belirten Karatay, "Peki, vücuda asit yapan ne? Tabii ki şekerdir efendim. O nedenle şeker, en tatlı zehirdir. Vücuda girdiği zaman şekere dönüşen bütün unlar da buna dahil" ifadelerini kullandı.

İLAÇLAR VE ASİT ORANI

Karatay, "İlaçlar vücutta asit yapıyor. Bilhassa yaygın ve kontrolsüz kullanılan antibiyotikler ve antidepresanlar. Vücut asit olduğu zaman idrar yollarında bozukluklar, böbrek ve sinir bozuklukları ile kalp rahatsızlıkları meydana gelir" dedi.

ALKALİDEN KORKMAYIN!

Vücudun direnç zırhını artırmak için alkali olması gerektiğini vurgulayan uzman, "Kendinize iyi bakın, alkaliden korkmayın. Şekerden, undan ve şekerli gazlı içeceklerden uzak durun" önerisinde bulundu.