Galatasaray - Beşiktaş Derbisinde Kural Tartışması!

Derbi sonrası kural hatası iddiaları gündeme geldi.

 

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş, Rams Park'ta karşılaştı. Yoğun tempoda ve birçok olayın yaşandığı bu maçta, 2-1'lik skorla Galatasaray galip geldi. Ancak maçın ardından sosyal medyada kural hatası iddiaları ortaya atıldı.

Beşiktaş'ta Kırmızı Kart ve Oyuncu Değişikliği

Beşiktaş, maçın 30. dakikasında kaleci Mert Günok'un Icardi ile girdiği pozisyonda topa ceza sahası dışında eliyle müdahalesi sonucu kırmızı kartla oyundan ihraç edilmesiyle 10 kişi kaldı. Bu kırmızı kart sonrasında Beşiktaş'ta Milot Rashica'nın yerine Ersin Destanoğlu oyuna dahil edildi. Bu değişiklik sonrasında Beşiktaş, 8 Türk ve 2 yabancı oyuncuyla sahada kaldı.

Kural İhlali İddiaları ve Gerçekler

Sosyal medyada, Beşiktaş'ın 10 kişi kalmasının ardından sahada 8 Türk - 2 yabancı oyuncuyla oynamasının kural ihlali olup olmadığı tartışıldı. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu'nun oyun kurallarına göre, kırmızı kart gören bir takımın sahada 3 Türk oyuncuyla oynaması zorunlu değil. Aynı zamanda, bir takımın sahada en fazla 8 yabancı oyuncuyla oynama hakkı bulunuyor. Bu bilgilere göre, Beşiktaş'ın sahada kaldığı oyuncu dağılımında herhangi bir kural ihlali bulunmuyor