Engin-Dilan Polat Çiftinin Suç Kayıtları Açıklandı

Engin-Dilan Polat çiftinin son dönemde yaşadıkları komşu kavgası sonrasında suç kayıtları da gündeme geldi. MASAK tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucu çiftin geçmişteki suç kayıtlarına ulaşıldı. Engin Polat'ın 5, eşi Dilan Polat'ın ise 6 suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

 

Engin Polat'ın Suç Kayıtları

MASAK'ın 49 sayfalık raporuna göre, Engin Polat'ın 5 farklı suç kaydı bulunuyor. İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma" suçundan 2018 yılında ceza alan Engin Polat'ın, 2006 yılında Anadolu 2. Çocuk Mahkemesi'nde "Basit Yaralama" suçundan bir davası daha devam etmektedir. Aynı dosyadan bir "tehdit" davası da bulunan Engin Polat, 2020 yılında yapılan bir "tehdit" şikayeti üzerine takipsizlik kararı almış. Ayrıca, 2018 yılında "Alkol veya Uyuşturucu Madde Etkisi Altındayken Araç Kullanma" suçlamasıyla savcılık tarafından dava açılmış.

engin polat

Dilan Polat'ın Suç Kayıtları

Eşi Dilan Polat'ın ise UYAP üzerinden açılan 6 soruşturma kaydı tespit edildi. Bu soruşturmalar arasında İstanbul ve Ankara'da gerçekleşen 3 ayrı "tehdit" olayı, İstanbul Bakırköy'de "Bilişim Sistemindeki Verileri Bozma Yok etme, Erişilmez Kılma, Sisteme Veri Yerleştirme vb.", İzmir'de "Kişisel Verileri, Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek veya Yaymak" ve Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Güveni Kötüye Kullanma" suçlamaları yer alıyor. Dilan Polat'ın 2014 ile 2022 yılları arasında başlatılan bu soruşturmaların hepsinin takipsizlikle sonuçlandığı belirtiliyor.