KİM MİLYONER OLMAK İSTER’DE 5 MİLYONLUK SORUYU AÇTIRDI

'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasında tarihi bir gece yaşandı. Eyüp İşler, yarışma tarihinde ilk defa 5 milyon TL'lik soruyu açtırdı ve büyük ödül için mücadele etti.

Yarışmanın son bölümünde Eyüp İşler, 5 milyon TL değerindeki soruya ulaşarak, yarışma tarihinde bir ilke imza attı. İşler, büyük ödül için yarıştığı sırada, daha önce Rabia Birsen Göğercin tarafından doğru cevaplanan 1 milyon TL'lik sorunun ardından, 5 milyonluk soruyu açtırdı.

Yarışmacı Eyüp İşler, 5 milyon TL kazanması durumunda yapacaklarını sıraladı. Yazılım alanında kendini geliştirmek isteyen İşler, ticaretle uğraşmak ve bir araba almak istediğini belirtti. Ayrıca, ailesini rahat ettirmek istediğini de ekledi.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER’DE 5 MİLYONLUK SORUYU AÇTIRDI

BÜYÜK ÖDÜL İÇİN SON SORU

Eyüp İşler, 5 milyon TL'lik soru için şu seçeneklerle karşılaştı:

'İlki Sinop İnceburun'la Hatay'ın en güneyi arasına, ikincisi Iğdır'ın en doğusuyla Gökçeada'nın en batı ucu arasına olmak üzere iki adet kuş uçuşu çizgi çekilecek olsa bu iki çizgi nerede kesişirdi?'

Seçenekler:

A) ÇORUM

B) YOZGAT

C) SİVAS

D) TOKAT

İşler, Tokat cevabını verdi ancak doğru cevap Çorum olduğu için büyük ödülü kazanamadı.

Eyüp İşler, kazandığı 50.000 TL'yi Filistin'e bağışlayacağını açıkladı. Geçtiğimiz haftalarda yarışmada Filistin ile ilgili bir soru sorulmuş ve İşler, büyük ödülü kazanması durumunda 1 milyon TL'yi Filistin'e bağışlayacağını söylemişti.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER’DE 5 MİLYONLUK SORUYU AÇTIRDI

EYÜP İŞLER KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Yönetim ve Bilişim Sistemleri öğrencisi olan Eyüp İşler, üniversite sınavında 49. olmuş ve bu başarısını yarışmada arkadaşı Edip Demir tarafından ifşa edilmişti. İşler, yarışmada gösterdiği performans ve mütevazılığı ile dikkat çekti.