CANDAN KARDEŞLER SUÇLAMALARI REDDETTİ

Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin emniyetteki ifadeleri, suçlamaları reddettikleri ve adliyeye sevk edildikleri ortaya çıktı. Fenomen kardeşler, dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama iddialarını kabul etmediklerini belirtti.

Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin emniyetteki sorguları sona erdi. İlk ifadeleri basına sızan kardeşlerin, suç gelirlerini aklama ve dolandırıcılık iddialarını kabul etmedikleri anlaşıldı. İfadelerde, dolandırıcılıkla suçlanan çete ile ilişkileri ve suçlamalarla ilgili detaylar yer aldı.

ÇETE LİDERİ İLE İLİŞKİLERİ SORGULANDI

Nihal ve Bahar Candan, geçen mayısta tutuklanan çete lideri Onur Apaydın'la olan ilişkileri hakkında sorgulandı. Nihal Candan, Onur Apaydın'ın eski erkek arkadaşı olduğunu, kendisinden uzun süre önce ayrıldığını söyledi. Onur Apaydın'ın gerçek ismini bu süreçte öğrendiğini ve ismini daha önce Kaan Hamzaoğlu olarak bildiğini ifade etti. Nihal Candan, Apaydın hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını da belirtti.

RESTORAN GÖRÜŞMELERİ VE SUÇLAMALARA YANIT

Çetenin mağdurları etkilemek için Nihal ve Bahar Candan'ı lüks restoranlarda düzenlenen görüşmelere götürdüğü iddia edildi. Nihal Candan, Onur Apaydın'la o dönemde ilişkisi olduğu için bu mekanlara gittiğini ancak dolandırıcılık faaliyetlerinin bir parçası olmadığını öne sürdü. Bahar Candan ise, bu restoranlara başka ünlü isimlerin de gittiğini belirtti.

"12 MİLYON PARA AKTARIMI" AÇIKLAMASI

Bahar Candan, "Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı" şeklindeki paylaşımı hakkında, 2 yazmak isterken yanlışlıkla 12 yazdığını ve bunun bir espri amaçlı olduğunu söyledi. Kardeşler, dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama suçlamalarını reddederek, polisin sorduğu isimleri tanımadıklarını ifade etti.

ADLİYEYE SEVK

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Nihal ve Bahar Candan, suçlamaları reddettikten sonra İsrafil S. ile birlikte adliyeye sevk edildi.